Sfaturi utile pentru masa de Revelion

Masa de Revelion este o adevărată provocare pentru orice gospodină şi, cum la astfel de evenimente se adună la un loc familia şi prietenii, este cât mai bine să ai totul pus la punct. Toată lumea se bucură de o masă frumos aranjată, de mâncare bună şi de o companie pe măsură. Dacă dvs., gazda, sunteţi relaxată, toată lumea se simte mai bine. Aşa că
plănuiţi şi aranjaţi totul la fix, ca să vă distraţi şi să vă relaxaţi.
Decorarea mesei de Revelion este o adevărată provocare, atmosferă de vis, mâncăruri sofisticate, muzică plăcută. Culorile şi formele trebuie îmbinate armonios, pentru a menţine buna dispoziţie a invitaţilor. Pentru ca să creăm o atmosferă minunată care să invite la o petrecere, putem ţine cont de câteva sfaturi generale, privitoare atât la aranjarea mesei, cât şi la felurile de mâncare pe care să le servim.
Decoraţi masa cu accesorii care să poarte culorile sărbătorilor de iarnă. Alegeţi tonuri de roşu, verde, albastru, auriu şi argintiu şi nu uitaţi să faceţi combinaţii. Totul e să nu aveţi mai mult de două culori pe masă. Dacă aţi optat pentru o faţă de masă roşie, e suficient să alegeţi vesela într-o nuanţă de verde şi şerveţelele în tonuri de roşu şi verde, apoi să adăugaţi câteva globuleţe şi fundiţe în aceleaşi culori.
E timpul să scoateţi la înaintare tacâmurile pretenţioase din argint, serviciile delicate din porţelan şi paharele elegante din cristal. Toate acestea vor conferi mesei rafinamentul şi aspectul festiv caracteristic sărbătorilor de iarnă.
În ceea ce priveşte modul de aranjare a veselei, lucrurile nu sunt deloc complicate. Dacă aţi aşezat farfuriile şi tacâmurile în mod normal, în dreptul fiecărui invitat, nu vă rămâne decât să adăugaţi accesoriile potrivite pentru această ocazie. Aşadar, aşezaţi crenguţe naturale de brad de jur-împrejurul farfuriilor, iar la final, plasaţi câte un globuleţ ornamental şi câte un pahar de vin în dreptul fiecărui tacâm.
Vreţi ca mesenii să fie întâmpinaţi aşa cum se cuvine? Plasaţi în centrul mesei o fructieră încărcată cu: banane, portocale, mandarine, kiwi, mere. Vor constitui o gustare uşoară pentru invitaţi şi, totodată, un excelent punct focal al mesei.
Lumânările plasate în sfeşnice de argint sunt, de asemenea, accesorii care nu au voie să lipsească de pe masa de Revelion, ele creând intimitatea necesară reîntâlnirii cu cei dragi.
Un alt obicei interesant şi deloc costisitor în decorarea mesei de sărbătoare este acela de a presăra confetti din staniol şi hârtie colorată pe întreaga suprafaţă a acesteia. Sunt accesorii care subliniază caracterul festiv al mesei şi fură privirea invitaţilor.
Serviţi o varietate de aperitive – crocante/cremoase, crude/preparate, fierbinţi/calde, picante/dulci, care să se potrivească şi să fie servite în acelaşi timp, pe aceeaşi farfurie.
Pregătiţi de la trei până la cinci aperitive de persoană. Le puteţi aranja pe platouri printre boluri cu nuci, alune, măsline umplute şi chipsuri.
Un ritm mai domol al serii vă va ajuta să menţineţi în permanentă circulaţie preparatele proaspete şi băutura, în special, dacă aveţi de gând să treceţi în Noul An alături de toţi invitaţii.
Însufleţiţi platourile şi vasele bufetului cu mici ornamente, verdeaţă sau plante comestibile sau fructe şi legume apetisante, extrem de decorative.
Păstraţi curăţenia şi evitaţi aglomerarea de farfurii şi pahare folosite, punând la dispoziţia oaspeţilor o zonă uşor accesibilă, în care aceştia să îşi poată lăsa vesela utilizată.
Aşezaţi feliile de pâine într-un coş împletit, alb (sau într-o combinaţie de alb şi roşu). Este alegerea cea mai potrivită
pentru a obţine un aspect simplu şi elegant. Păstraţi coşuleţele rustice, din papură sau paie, pentru un picnic alături de cei dragi.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
Ruladă cu miere
 
Supă cremă de urzici cu crutoane
 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: 10 martie 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea