Cum să scapi de mahmureală după Revelion

Petrecăreţii se aleg după Revelion nu doar cu amintirile frumoase, uneori un pahar în plus făcându-i să intre în noul an şi cu o mahmureală. Există însă şi soluţii ca să scapi de durerile de cap şi de greaţă după o noapte în care alcoolul nu a lipsit din pahare.

• Alegeţi apa în locul cafelei. Consumul de alcool provoacă deshidratare, astfel primul remediu anti-mahmureală luat în calcul trebuie să fie apa. Cea mai bună ar fi apa minerală, care conţine calciu şi potasiu. De evitat ar fi cafeaua sau ceaiul negru care, din cauza conţinutului ridicat de cofeină, accentuează starea de deshidratare.

• Sucurile din mere, sfeclă roşie, morcovi şi roşii pot atenua starea de confort în urma consumului de alcool.

• Evitaţi citricele deoarece ridică nivelul de aciditate din stomac.

• Este bine să renunţaţi la ţigări pentru că fumatul menţine starea de mahmureală, împiedicând oxigenarea creierului şi a plămânilor şi implicit refacerea organismului.

• Aspirina te poate scăpa de durerile de cap după o noapte de beţie, însă trebuie evitată de cei care au probleme cu stomacul.

• Nu evitaţi dulciurile şi mierea. Acestea au rolul de a restabili nivelul de glucoză din sânge. Mierea ajută organismulsă scape de efectele mahmurelii, refăcând rezervele de potasiu şi sodium.

• Luaţi vitamine din complexul B. Alcoolul elimină aceste vitamine din organism, apărând astfel starea de oboseală accentuată. Dincolo de comprimate vitaminele pot fi luate din broccoli, iaurt, laptele de vacă, ouă, pâinea integrală, cerealele integrale, din peşte şi nuci.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
Ruladă cu miere
 
Supă cremă de urzici cu crutoane
 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: 10 martie 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea