Paste de orez cu sos ragu’


Ingrediente:
– 300 gr paste de orez (fidea)
– 1 ceapa rosie mare
– 50 ml. ulei de masline
– 3,4 catei de usturoi potriviti
– 3 rosii proaspete
– 150 gr. pasta de rosii
– 400 gr. carne tocata de vita
– condimente
– 50 gr branza de oi

Mod de preparare:
Portii pentru 4 persoane: se caleste ceapa in ulei de masline pana devine cristalina, se adauga usturoiul pisat pana se rumeneste, carnita tocata se toarna peste ceapa si ustoroi lasandu-se la calit pana cand devine albicioasa, intre timp s-au tocat rosiile si se adauga peste compozitia din cratita, se amesteca bine ptr. a nu se prinde si cand rosiile incep sa lase un strop de suc se toarna si pasta de rosii amestecandu-se continuu timp de aproximativ 30 de minute. La acest fel de sos eu folosesc: sare, piper, coriandru proaspat tocat, cimbru proaspat tocat, rozmarin uscat si provence.
Pastele se fierb cateva minute, se storc si apoi se amesteca cu sosul. Peste farfuria plina de paste si sos se rade branza. Noi combinam acest sos si paste cu putin ketchup Heinz de preferat…picant.

Nota:
Atunci cand gatiti paste de orez va trebui sa aveti grija ca acestea se inmoaie foarte repede, nu le fierbeti, doar treceti apa fierbinte peste ele, chiar daca mai raman parti care nu s-au inmuiat de la inceput, nu va speriati, ele se vor inmuia pe parcurs. Mai nou fugim cu totii de prezenta glutenului in alimentatie si prin pastele de orez sa stiti ca am gasit o varianta alternativa sanatoasa.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea