Budinca de cartofi cu branza


Ingrediente:

- 500 gr cartofi
- 3 oua
- branza 200 gr
- 50 gr unt
- 0 lingura pesmet
- cascaval
- smantana

Mod de preparare:
Spalati cartofii si ii puneti la fiert in coaja. Cand au fiert se scot si se lasa la racit turnand apa rece peste ei (se decojesc mai usor). Cand s-au racit se curata de coaja si se taie felii. Intr-o tava tapetata cu unt si pesmet, se aseaza bucatile de cartofi alternand cu straturi de branza rasa sau cascaval si smantana. Se bat oualele si se presara pe deasupra compozitiei. Se da la cuptor pana se rumeneste. Se serveste cu salata de legume proaspete. Este buna atat fierbinte cat si rece.

Nota:
Budinca de cartofi in afara de faptul ca o puteti gati repede este o delicioasa garnitura pentru carnea de pui sau de porc. La final puteti pune peste cartofi parmezan si verdeturi tocate marunt (marar, patrunjel).

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea