Salata de conopida cu usturoi si verdeturi


Ingrediente:
– 1 conopida mijlocie (se poate folosi si conopida congelata)
– 4-5 catei usturoi
– cateva fire de patrunjel si marar (dupa preferinta)
– 1 ou, ulei, sare, piper, zeama de lamaie

Mod de preparare:
Dupa ce curatati conopida in buchetele o puneti la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce s-a fiert se scoate din apa se lasa la scurs si se aseaza intr-un bol, peste ea se pune maioneza facuta din 1 galbenus frecat cu ulei, mustar si putina zeama de lamaie. Cand este gata maioneza se amesteca cu conompida si se adauga 1 cana lapte batut , sare, patrunjel, usturoi pisat si se amesteca bine pana se omogenizeaza. La sfarsit se orneaza cu patrunjel si marar verde tocat.

Nota:

Conopida are multe intrebuintari fiind folosita la prepararea supelor, ciorbelor, salatelor si mancarurilor. Se mai consuma si murata sau marinata. Conopida contine potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupru, zinc, fluor, caroten, vitaminele C, K, B1, B2, B6. Aceasta leguma este recomandata pentru prevenirea bolilor de cancer.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea