Tort aromat cu crema de ciocolata

Ingrediente:

pentru blat:
– 8 albusuri
– 200 gr de faina
– 50 gr de cacao
– 250 gr de zahar
– 1 baton de vanilie
– zeama de lamaie
pentru crema:
– 150 ml rom
– 3 oua
– 4 linguri cu zahar pudra
– 4 linguri cu faina
– 6 linguri cu cacao
– 300 ml lapte
– 50 grame unt
– putina ciocolata din comert

Mod de preparare:
Pentru a face blat-ul: se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si cacao, apoi se pune in forma unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit. Intre timp, se prepara siropul: 250 grame de zahar se fierb 10 minute cu 1 ½ pahar cu apa, se ia de pe foc si se adauga ½ baton de vanilie (sau un pliculet de zahar vanilat), ½ lingura cu zeama de lamaie si 150 ml de rom. Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua sau in trei si se insiropeaza bine. Se unge fiecare foaie cu crema preparata astfel: se bat ouale intregi cu zaharul pudra, se adauga faina, cacao si ciocolata, apoi laptele fierbinte, si se fierbe pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat spuma. Blatul se imbraca apoi cu crema si se orneaza cu ciocolata rasa.

Nota:
Daca nu vreti sa va bateti capul si sa faceti blatul puteti linistiti sa cumparati un blat de la magazin, faceti doar creme si il ornati, va fi delicios. Un astfel de tort poate fi ornat dupa bunul plac si imaginatia fiecaruia. Va fi la fel de bun si cu crema fiarta de oua pe aburi.
Bun nu doar pentru sarbatori si ocazii speciale, delicios si pentru o zi obisnuita in care va face tuturor o surpriza placuta.

 

3 comentarii


  1. luatima de pe site ca maninc compu si deaja ma doare burta


  2. Appreiciaotn for this information is over 9000—thank you!


  3. tort

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea