Aripioare de pui condimentate

www.foodchannel.com

Ingrediente:

– 4 catei de usturoi (tocati)
– 3 cepe verzi (tocate)
– 1 lingurita de zahar
– 1 lingura de condiment chinezesc
– 2 linguri de sos de peste
– 2 linguri de sos de soia
– 2 linguri de sos chili dulce
– sare dupa gust (optional)
– 16 aripioare de pui
– 2 lime (feliate)

Mod de preparare:
Amestecati impreuna usturoi-ul tocat marunt, ceapa verde tocata, zahar-ul, praf de cinci condimente chinezesti, sos-ul de peste, sos-ul de soia, sos-ul de chili si sare intr-un castron.
Apoi aranjati bucatile de pui intr-un vas termorezistent, non-metalic. Cu lingura puneti sos-ul de condimente peste bucatile de pui (sa aveti grisa sa fie uniform condimentate). Acoperiti vasul cu folie de plastic si lasati in frigider 8 ore sau peste noapte. Incalziti bine cuptorul. Intr-o tava puneti hartie de copt si aranjati bucatile de pui marinate. apoi stropiti cu ulei. Introduceti tava in cuptor si lasati sa se prajeasca bine pana devin crocante (aproximativ 45 de minute).
Aripioarele astfel gatite se vor servi alaturi de un sos picant si garnisit cu felii de lime.

Nota:
Amestecul de condimente chinezesti este preparat dupa o reteta care poate diferi de la o bucatarie chineazeasca la alta, chiar in cadrul aceleiasi regiuni. Deseori se foloseste in acest amestec ghimbir si nucsoara. Amestecul acesta de condimente chinezesti este cunoscut si sub denumirea de amestec din cinci condimente, facandu-se referite nu la numarul condimentelor utilizate in amestec ci la echilibrul mistic al celor cinci elemente care alcatuiesc universul.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea