Sandwich cu somon

Ingrediente:
– 1 lamaie
– 1 cutie crema de branza
– 1 telina, 1 morocov
– 2 linguri capere
– 1 buc ceapa verde
– marar verde
– 4 felii paine neagra densa
– 200 gr somon afumat
Mod de preparare:
Telina si morcov-ul se dau pe razatoarea mica, se stoarce lamaia, ceapa, marar-ul si caperele se toaca marunt, apoi se amesteca toata impreuna cu crema de branza. Pasta obtinuta se intinde pe feliile de paine iar peste se pun felii de somon afumat si se presara cu marar tocat.

Nota:
In cazul in care nu stiati caperele sunt bobocii nedeschisi ai florilor iar planta de capere creste in salbaticie pe pantele muntoase, in special pe acelea din jurul marii mediterane. Aceasta planta este o planta cataratoare, cu tulpini subtiri a caror culoare variaza de la verde deschis pana la ruginiu, planta are frunze rotunde, de culoare verde intens iar florile sunt foarte frumoase si delicate, cu petale albe si stamine foarte lungi, de culoare mov. Bobocii de capere se folosesc in special murati, aroma lor este picanta si un pic acrisoara (din cauza murarii), gustul este un pic astringent si pregnant. Fructele de capere au un gust mai puternic si mai dominant, dar asemanator. Caperele se folosesc mai ales in sosuri (fie reci, fie calde) si in marinate, in special cele pentru pesteb, dar merg foarte bine cu rosiile si vinetele.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea