Salata de varza alba cu susan

Ingrediente:

– 400 gr de varza alba tocata
– 100 gr de branza
– 1 mar acru
– 75 gr de stafide (optional)
– 50 grame de susan prajit
– 1/2 lamaie
– 1 lingura cu mustar
– 1 linguri cu otet
– 4 linguri cu ulei
– sare, piper

Mod de preparare:
Se amesteca intr-un castron un praf de sare, piper macinat, mustar si otet. Se toarna uleiul si se omogenizeaza totul cu furculita. Se pune varza si stafidele intr-o salatiera, se stropeste cu otet si se amesteca usor, dupa care se pune totul la rece. Intre timp se taie branza cubulete, se spala si se sterge marul, fara sa curatati coaja, taiati-l in felii foarte subtiri, pe care le stropiti cu sucul lamaii stoarse, pentru a preveni innegrirea lor. Exact inainte de servire, adaugati in salatiera cubuletele de branza si feliile de mar, amestecati bine, presarati deasupra susan si este gata de sevit…

Nota:
Susan-ul prajit va da o aroma deosebita salatei.
Si daca nu stiati: susanul era una dintre principalele plante cultivate in minunatele gradini suspendate ale Babilonului. De-a lungul intregii istorii a orasului, aceasta samanta a fost apreciata, iar productia sa se bucura de toata atentia regelui. Babilonienii foloseau semintele de susan pentru a prepara prajituri, dulciuri, alcool si vin. Femeile amestecau semintele cu miere si mancau aceste dulciuri pentru a-si stimula glandele sexuale. Aceste fantastice seminte de susan erau considerate de experti ca aliment dar si sursa de substante pentru prepararea parfumurilor. Herodot considera uleiul din seminte de susan ca fiind singurul ulei folosit de babilonieni, aroma si proprietatile sale calmante recomandandu-l ca ulei ideal pentru piele.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea