Top 7 alimente care te ajută să slăbeşti

Pentru a te menţine în formă maximă trebuie să ştii că:

Lichidele se beau după masă, nu în timpul acesteia, deoarece, susţin nutriţioniştii, acestea diluează sucul gastric şi încetinesc digestia.

Tuturor ne place să ne menţinem greutatea ori să slăbim fără dietă sau fără un abonament la o sală de fitness. Medicii nutriţionişti spun că acest lucru este posibil, important este să ne alegem alimentele potrivite care hrănesc sănătos organismul. Specialiştii mai oferă un pont, şi anume acela de a alege pentru o masă cel mult două alimente care să se completeze. Astfel, nutriţioniştii recomandă evitarea combinaţiilor de genul carne cu pâine, paste, cartofi sau orez, deoarece consumul de kilocalorii este unul uriaş, iar scopul nostru este acela de a scăpa de kilogramele suplimentare.

Multe persoane obişnuiesc să mănânce un fruct după masă, sub formă de desert. Acest obicei trebuie uitat, deoarece fructele fermentează. Mai mult, se recomandă evitarea lichidelor în timpul mesei. Sucul, apa sau vinul se beau după ce am terminat de mâncat, deoarece lichidele diluează sucul gastric, încetinesc digestia şi creează senzaţia de balonare.
Cerealele şi salata verde – prezente în dieta zilnică

Cerealele sunt bogate în fibre, iar medicii nutriţionişti le recomandă la micul dejun, deoarece au capacitatea de a reduce pofta de mâncare în timpul zilei. Specialiştii le recomandă pe cele din grâu, secară, orez brun şi porumb, deoarece oferă energie organismului şi ajută la arderea kilogramelor în exces. Ele pot fi mâncate cu lapte, în niciun caz cu iaurt, deoarece efectul va fi unul nedorit, şi anume luarea în greutate.

Oul conţine toţi cei opt aminoacizi esenţiali şi proteine de înaltă calitate. Acesta este bogat în vitamine, precum A, B, D şi E, minerale, precum fosfor, calciu şi fier, şi oligoelemente. Proteinele din ou sunt mai bine folosite de organsim decât proteinele din carne, datorită conţinutului ridicat de minerale şi vitamin.

Ceapa distruge grăsimile din mâncare, ajută organismul să elimine excesul de lichide. Pentru ca efectul să fie cel dorit, recomand consumarea acestui aliment în stare naturală sau înăbuşit în puţină apă, deoarece prăjit, condimentul devine indigest.

Salata verde este un aliment de sezon, pe care suntem sfătuiţi să nu îl evităm din meniul zilnic, deoarece creează repede senzaţia de saţietate. În plus, aceasta oferă organismului energie, datorită conţinutului ridicat de vitamina C şi E.

Ceaiul verde este bogat în antioxidanţi şi stimulează organismul să ardă grăsimile, deoarece asigură o bună funcţionare a sistemului vascular.

Ardeiul iute accelerează metabolismul, iar medicul Bilic completează că acest condiment are efecte pozitive împotriva bolilor de inimă şi scade nivelul colesterolului din organism.

Broccoli este bogat în fibre, vitamine şi antioxidanţi. Alimentul este recomandat fumătorilor care doresc să slăbească.

M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea