Păstrăv la cuptor

Ingrediente:
– 1 buc păstrăv (roşu)
– 1 lămâie
– sare, piper, boia de ardei dulce
– 50 ml frişcă (lichidă)
– ulei de măsline

Mod de preparare:
Păstrăvul se spală si se curăţă de piele, se taie rondele apoi se sărează, se dă fiecare bucată cu puţină boia de ardei dulce si se stropeşte cu suc de lămâie ca mai apoi să se lase 30 de minute la rece. Se scoate, se aşează în tavă, se stropeşte cu puţin ulei de măsline şi se toarnă peste fiecare bucată frişcă lichidă. Se introduce tava la cuptor şi se lasă la copt aproximativ 30 de minute. Peştele se serveşte cu orez, un sos alb cu ciuperci şi un vin roşu…poftă bună!

Notă:
Păstrăvul acesta a fost unul roşiatic, cu un gust deosebit după ce a fost gătit astfel. Simplitatea reţetei cred că a dat gustul perfect al combinaţiei. De această dată eu am participat doar cu fotografierea (nici aceasta excelentă datoritaă telefonului), în orice caz…multumim bucătarului :)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea