Chiftelute cu maioneza

Ingrediente:
– 1 kg carne pasare (tocata)
– 1 leg. patrunjel verde
– 2 oua
– sare, piper, ulei
– 4 cepe medii
– 3 frunze dafin
– o crenguta cimbru
– cateva boabe piper (5-6)
– 50 ml otet
– maioneza din 4 oua
– 2 castraveti murati
– 200 gr masline negre

Mod de preparare:
Se pregatete compozitia pentru chiftelute: carnea tocata se amesteca cu patrunjelul tocat, ouale, sarea si piperul. Din aceasta compozitie se modeleaza chiftelute mici rotunde de dimensiunea unei masline mari. Se prajesc in ulei.
Prepararea cepei:
Intr-un vas, cca. 2l de apa, se pun sa fiarba cu 50 ml de otet (sa fie acrisoara), putina sare, piperul boabe, frunzele de dafin si cimbrul. In acest timp se curata ceapa si se taie pestisori cat se poate de subtire. Cand apa a inceput sa clocoteasca, se adauga ceapa si se lasa 3-4 min. (ceapa nu trebuie sa fiarba de mult, doar inmuiata). Se strecoara si se lasa la racit.
Dupa ce totul este pregatit, pe un platou de aperitive, se aseaza un rand de chiftelute, un strat subtire de maioneza, un rand de cepa, un rand de castraveti murati taiati rondele, se continua cu un strat de chiftelute si tot asa pana se termina ingredientele. Deasupra se orneaza cu masline.

Nota:
Atunci cand faceti maioneza, tineti cont ca ouale si untdelemnul trebuie sa aiba aceeasi temperatura iar sarea, piperul si otetul trebuie puse de la inceput, si nu incorporate ulterior. Pentru ca maioneza sa se lege usor, pastrati impreuna cu galbenusul, si bucatica mica de albus legata de el (germenele). Ca sa reparati o maioneza taiata, puneti putin albus intr-un castron si turnati, putin cate putin, sosul, amestecand cu o lingura de lemn.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea