Bezele

Ingrediente:
10 albuşuri de ou
20 linguri de zahăr pudră
2 plicuri de zahăr vanilat
2 linguri de oţet din fructe
2 linguri amidon
1 vârf de cuţit sare
colorant alimentar (opţional)

Mod de preparare:
Încingeţi cuptorul la 150-160 de grade (temperatură mică spre medie). Pregătiţi un vas adânc din metal sau sticlă (exclus de plastic). Ştergeţi vasul de impurităţi cu un şerveţel înmuiat în oţet.
Adăugaţi albușurile în vas. Bateţi ouăle cu mixerul la viteză mare pentru a obţine o spumă.
Zahărul se poate adăuga de la început însă, în acest caz, timpul necesar pentru a bate albuşurile se dublează. Încorporaţi treptat zahărul pudră şi cel vanilat, plus sarea. Albuşurile şi zahărul se bat fără pauze. Încorporaţi oţetul şi amidonul. Bateţi până obţineţi o spumă groasă. Pentru a verifica dacă spuma e destul de consistentă, luaţi o lingură din compoziţie şi întoarceţi-o cu capul în jos. Dacă nu cade, înseamnă că e suficient de bătută. Acoperiţi o tavă cu hârtie de pergament.
Formaţi bezele în tavă: puneţi câte o linguriţă de spumă la distanţă de 5 centimetri una de cealaltă. Introduceţi tava la cuptor pentru 20-25 de minute până când bezele se crapă şi prind a se rumeni la suprafaţă. Până se coc bezelele, păstraţi restul de spumă la rece. Repetaţi operaţiunea cu celelalte. Bezelele se consumă reci. Desprindeţi bezelele cu grijă de hârtie, doar după ce s-au răcit. Pentru bezele colorate, adăugaţi câteva picături de colorant alimentar în amestec.
La reţeta de mai sus se mai pot adăuga diverse alte ingrediente pentru gust şi culoare: scortisoara, nucă măcinată, nucă şi cacao, cremă de ciocolată, migdale măcinate, fistic măcinat etc.
Bezelele se pot lipi, câte două, cu frişcă bătută, gemuri acrişoare, cremă de ciocolată, etc.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea