Sufleu de conopidă cu pui

Ingrediente:

–          1 piept de pui

–          300 gr conopidă

–          1 ceapă verde

–          100 ml smântână

–          2 ouă

–          mărar, rozmarin verde

–          3 căţei de usturoi

–          parmezan

–          unt

–          sare, piper

Mod de preparare:

Se descafe conopida bucheţele, se spală şi se pune la fiert în apă cu sare. Între timp se taie pieptul de pui feli. După aproximativ 10 minute se stoarce conopida şi se lasă la răcit iar în locul ei se pun la fiert bucăţile de pui. Se toacă ceapa verde, mărarul şi rozmarinul şi se amestecă între ele.  După câteva minute în care carnea a dat doua clocote, se scot bucăţile de pui şi se aşeaza într-o tavă tapetată cu unt. Peste carne se presară verdeţurile tocate şi spoi se aşează oeste bucheţelele de conopidă. Mai presăraţi restul de verdeţuri şi peste amestecul de ou (puţin bătut) cu smântâna  şi usturoiul pisat. Presăraţi sare şi piper şi introduceţi tava în cuptorul încins în prealabil. Dupa 20 de minute presăraţi parmezan peste conopidă şi introduceţi din nou tava în cuptor pentru încă aproximativ 15 minute. La final vă veţi alege cu un sufleu aromat şi pufos. Poftă bună!

Notă:

Ca să nu consumaţi degeaba conopidă, este bine de ştiut că aceasta este o excelentă sursă de Vitamina C, folati şi fibre. Conţine, de asemenea şi importante cantităţi de Vitamina B5, Vitamina B6, magneziu şi acizi graşi de omega-3.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea