Pui cu ciuperci si sos de dovlecei


Ingrediente:
– 1 pui ( apr. 1 kg jumatate)
– 1 cutie ciuperci (250 gr)
– 1 dovlecel mic (apr. 300 gr)
– 50 ml. ulei (preferabil de masline)
– sare, piper, salvie, cimbru
– boia ardei dulce si iute
– 1 lamaie
– 4 catei usturoi
– marar, patrunjel verde

Mod de preparare:
Se spala puiul si se portioneaza lasandu-se putin la rece presarat cu sare si piper. Dovlecelul se curata si se taie cubulete. Se pune ulei la incins intr-o tigaie mare si apoi se pune puiul la prajit intorcandu-se de pe o parte pe alta pana se rumeneste putin. Se scot bucatile de pui din tigaie cand sunt prajite si se pune in uleiul ramas dovlecelul care se amesteca sa nu se prinda pana cand prinde o culoare aurie. Ciupercile se clatesc bine si se pun peste duvleci in tigaie amestecandu-se. Dupa aproximativ 10 minute se pun in tigaie si bucatile de pui si se pune apa pana se acopera toata compozitie. Se lasa la foc mic sa fiarba. Se prepara sosul de condimente amestecand: sare, piper, boia dulce si boia iute, salvie, cimbru, usturoiul presat si verdeata tocata peste care se stoarce o lamaie. Se amesteca bine si se adauga cativa stropi de apa. Cand apa din tigaie a scazut se adauga peste carne si sosul de condimente amestecandu-se continuu. Se mai adauga o cana de apa si se lasa la foc mic inca 15 minute pana mancare mai da 2, 3 clocote.
Se serveste cu garnituri diverse: orez, cous cous, cartofi piure, mamaliga.

Nota:
Despre dovlecel se stie ca este o leguma traditionala atat in bucataria romaneasca cat si in cea internationala. Dovlecelul are calitati nutritive deosebite fiind recomandat atat copiilor, dar si celor cu probleme digestive, dovlecelul are putine calorii (sub 15 de kcal la 100 grame).

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea