Tagliatele cu pui si ciuperci proaspete

Ingrediente:
– 300 gr tagliatele
– 4 pulpe de pui dezosate
– 8 buc ciuperci proaspete
– 20 ml ulei de masline
– 100 ml smantana
– 1 galbenus de ou
– 1 leg marar
– sare, piper, boia iute
– 3 catei de usturoi
– 75 gr parmezan ras
Mod de preparare:
Se spala pulpele de pui, se taie cubulete mici si se pun la prajit in ulei de masline. Intre timp se pun tagliatelele la fiert in apa si sare. Ciupercile se curata de pielita si se taie cubulete apoi se adauga peste pui la prajit dupa ce acesta s-a rumenit. Se curata usturoiul, se piseaza si se adauga in smantana alaturi de 1 galbenus de ou, sare, piper si boia de ardei iute. Se amesteca bine apoi se adauga marar tocat marunt. Cand tagliatelele au fiert se storc, se clatesc cu apa rece apoi se pun inapoi in oala pe foc si se aduga carnea de pui prajita cu ciuperci. Se amesteca la foc mic si apoi se adauga sosul de usturoi cu smantana. Se mai lasa pe foc aproximativ 3 minute si se amesteca incet pentru a nu se prinde. Se servesc fierbinti presarate cu parmezan. Pofta buna!

Nota:
Despre galbenusul de ou aestecat astazi cu smantana, putem spune ca este mai sanatos crud decat preparat termic (invers decat la albus). Galbenusul crud al oului proaspat de gaina, are valoare dietetica si nutritiva deosebita, aducand beneficii organismului. El poate fi consumat ca atare, in amestec cu miere, in salate, in amestec cu branza proaspata de vaci (vezi branza proaspata de vaci cu galbenus crud), sub forma de ou moale.Totodata un galbenus de ou amestecat cu smantana poate da consistenta anumitor retete, cum ar fi ciorbele sau pastele.
 

3 comentarii


  1. Ffff buuune tagliatele! Perfecte! 🙂

  2. Name (obligatoriu) says:

    la talietele as fi pus piept de pui care se taie fisii, ciupercile nu e necesar sa fie curatate de pelita (eventual se taie doar coada piciorusului). Talietelele se fierb cu1 min mai putin decit deobicei, intrucit vor fi gatite 2-3 minute la tigaie.
    ps: aveti o problema cu site-ul nu se incarca toate recetele, nu copti lasa un comentariu.


  3. merci de sesizare, o sa vedem daca site-ul are o problema 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea