Fructe sănătoase în timpul iernii

Este foarte important să avem grijă de organismul nostru pe tot parcursul anului. Iarna ne simţim de foarte multe ori mai slăbiţi ca nicidată. Luptăm cu frigul de afară, cu schimbarile bruşte de temperatură, şi chiar cu viruşii… De aceea trebuie să-i oferim organismului nostru protecţie printr-o alimentaţie echilibrată, care să conţină multe fructe.
De pildă, strugurii sunt alimente din substanţele cărora organismul îşi trage toată energia de care are nevoie într-un timp foarte scurt. Aceştia conţin zaharuri, care reprezintă o componentă fundamentală a alimentaţiei umane. Strugurii mai conţin şi alte substanţe sănătoase, printre care provitamina A.
Portocalele sunt de asemenea o sursă naturală de sănătate şi pot fi procurate foarte uşor din orice magazin alimentar. 100 g de portocala conţine 45 mg vitamina C, astfel un singur fruct deţine cantitatea necesară de vitamina C pentru o zi întreagă.
Specialiştii susţin că în pieliţa aceea albă se află multe substanţe foarte sănătose, de aceea indicat este să nu o dăm la o parte, ci să o mâncăm odată cu pulpa fructului. Chiar dacă fructele neinjectate nu sunt atât de aspectoase, au un gust mai bun şi sunt sănătoase. Totuşi, dacă nu avem alternativă, atunci este bine să spălam bine coaja portocalei cu apă caldă, astfel încât substanţele toxice şi pesticidele să nu intre în contact cu fructul.
Nu ezitaţi ca în timpul zilei să consumaţi mere. În afară de faptul că sunt tare sănătoase vă vor curăţa foarte bine dantura după fiecare masă.
Eu una îmi încep fiecare zi cu un pahar de suc de portocale, şi până la orele prânzului mă simt bine şi plină de energie. Încercaţi şi voi apoi o să îmi daţi dreptate.
M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea