Lasagna Toasts

Ingrediente:

– 4 felii paine de cereale
– 1 duvlecel mediu
– 1 catel de usturoi
– 1 lingura ulei de masline
– 4 rosii coapte tocate
– 1 cutie pasta de branza
– branza proaspata
– sare, piper
– frunze de busuioc proaspat

Mod de preparare:
Se pune painea la prajit pana devine aurie. Intr-o tigaie se pune uleiul, dovlecelul taiat marunt si usturoiul pisat, se lasa cateva minute pana se rumenesc si se amesteca incontinuu ptr. a nu se prinde. Se adauga rosiile coapte in prealabil si tocate marunt, sare si piper dupa gust lasandu-se pe foc inca 3 minute. intre timp se toaca frunzele de busuioc si se amesteca cu pasta de branza, sare si piper. Se intinde o patrime din amestec de branza pe fiecare felie de paine prajita, la fel se imparte in mod egal si amestec-ul de rosii. Deasupra se pun pe fiecare felie de paine bucatele de branza proaspata. Se aseaza feliile intr-o tava pe fundul careia s-a intins o folie de aluminiu si se baga in cuptorul incins in prealabil. se lasa pana cand branza proaspata s-a topit. Aceasta lasagna sandwich se serveste fierbinte si garnisita cu busuioc tocat.

Nota:
Busuioc-ul este o planta aromatica care da un gust specific, parfumat, oricarei retete culinare care il include ca ingredient, dar totodata este si o planta medicament pentru gradina. In mancare, busuiocul se presara intotdeauna ultimul, dupa ce focul a fost stins, pentru ca temperaturile ridicate scad din aroma plantei.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea