Fructele acre, cele mai bune pentru prevenirea accidentelor cerebrale


Femeile care consumă în mod regulat fructe acre, cum ar fi portocalele sau grapefruitul, îşi pot reduce astfel riscul de a suferi un accident cerebral, potrivit unui studiu american citat de AFP.

Studiul a fost realizat pe baza unui sondaj făcut de infirmiere din SUA, timp de aproape 14 ani, în rândul a 69.622 de paciente, care au răspuns la întrebări privind alimentaţia lor, inclusiv consumul de fructe şi legume.

Scopul cercetării a fost studierea efectelor flavonoidelor – substanţe conţinute în special în fructe, legume, ciocolată amăruie şi vin roşu – asupra sănătăţii.

Cercetătorii au descoperit că pacientele care mâncau mai multe portocale şi grapefruit şi beau suc din aceste fructe îşi reduceau riscul de a suferi un atac cerebral cu 19%.

Principalul autor al studiului, Aedin Cassidy, a explicat că reducerea riscului de atac cerebral este legată de consumul de fructe şi legume, mai exact de aportul de vitamina C.

„Flavonoidele sunt cunoscute pentru că oferă o anumită formă de protecţie, influenţând diferite mecanisme, cum ar fi ameliorarea funcţiilor vaselor sanguine sau efectul antiinflamator”, a mai spus Cassidy, profesor de nutriţie la Facultatea de medicină a Universităţii East Anglia din Norwich, Marea Britanie.

Cercetătorii speră ca studii ulterioare să aducă lămuriri suplimentare privind această legătură care ar exista între consumul de fructe acre şi reducerea riscului de atac cerebral la femei, recomandându-le acestora din urmă să consume mai degrabă fructe decât sucuri derivate, care conţin aditivi bogaţi în zahăr.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea