Supă de ciuperci şi orez

Ingrediente:

– 1 ceasca orez nefiert
– 6 cani supa de legume sau apa
– 2 linguri supa de legume
– 2 cesti ceapa, tocata marunt
– 2 cesti morcov taiat subtire
– 1 lingura marar uscat
– 1 1/2 ceasca telina, tocata marunt
– 5 cesti ciuperci proaspete, feliate
– 1 lingurita sare, piper negru proaspat
– 1/2 ceasca patrunjel proaspat tocat marunt

Mod de preparare:
Intr-o oala ca pentru ciorba, acoperita cu un capac, se lasa la fiert apa sau supa de legume si orezul, timp de aproximativ 30 de minute, pana cand orezul se inmoaie. Intr-o tigaie de dimensiuni medii se pun la fiert cele doua linguri cu supa de legume, ceapa tocata, morcovii si mararul uscat. Se lasa pe foc pana se obtine un sote. Dupa cateva minute se adauga telina, in momentul in care legumele s-au fiert bine se adauga in oala cu orez fiert. In aceeasi tigaie, pe foc mare, se prepara un sote de ciuperci, pana cand acestea sunt semi-gata, dupa care le veti adauga in oala pentru ciorba. Se adauga sarea si piperul si se lasa supa pe foc, acoperita, timp de 30 de minute. Treptat, adauga apa, deoarece orezul va continua sa absoarba apa, ingrosand supa. Inainte de a o servi, adaugati patrunjelul proaspat tocat marunt.

Nota:
Originar din China si India, orezul a fost preferatul dietei acestor populatii timp de mii de ani, ca si a celor din alte parti ale Asiei, din Africa si America de Sud. In ziua de azi, se estimeaza ca orezul este de departe cea mai consumata cereala. Orezul era venerat ca o divinitate in multe comunitati si, cand a fost introdus pentru prima oara in Grecia antica, a fost mai pretuit decat este astazi caviarul Beluga! Ca si alte cereale, orezul este sarac in grasimi. Contine o cantitate de proteine, dar mai putin decat alte cereale. Fiindca practic nu contine gluten, este ideal pentru cei ce sufera de boli abdominale (intoleranta la gluten).

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea