Iahnie de fasole de post

Ingrediente:
400g fasole
2 cepe medii tocate marunt
1 morcov taiat cubulete
2 foi dafin
200 g bulion
1/4 legatura de patrunjel
1/4 legatura de marar
sare, piper

Mod de preparare:
Se poate pune fasolea in apa, sa se inmoaie, cu o zi inainte, ca sa fiarba mai repede.
Se pune fasolea la fiert. Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se repeta de 2–3 ori aceasta operatie. Intre timp se caleste ceapa si morcovul apoi se adauga si bulionul lasandu-se sa mai fiarba 5 minute. Acest amestec se adauga peste fasolea care e in ultima apa, iar la final se pun verdeturile si condimentele. Apa trebuie sa fie cat sa acopere fasolea. Se pune la cuptor cam 2 ore si se lasa sa scada. Se verifica dupa o ora daca are suficienta apa sa fiarba. Cand o serviti puteti pune pe masa langa iahnia de fasole o salata de varza murata si combinatia va fi delicioasa.

Nota :
Evitarea produselor de origine animala, pe termen scurt, aduce cu sine o imbunatatire a starii de sanatate, iar organismul elimina mult mai usor toxinele acumulate de-a lungul anului. Daca tii post, cu siguranta fasolea trebuie adaugata in alimentatia ta deoarece ea contine fibre, proteine si are un nivel ridicat de carbohidrati cu eliberare lenta.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea