Orez cu legume şi sos de soia

Inrgediente:
200 g orez
un morcov
o ceapă
300 g ciuperci
2 ardei kapia
două linguri de sos de soia
susan
sare, piper
ulei de măsline

Mod de preparare:
Orezul se spală, se fierbe în apă cu sare, se acoperă cu un ca¬pac şi se ţine la cald. Ceapa se toacă mărunt; ciu¬percile se taie în bucăţele. Ardeii kapia se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe.
Morcovul se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se încinge ulei într-o cratiţă, se pun legumele şi se călesc zece mi¬nute, apoi se adaugă sosul de soia. Se condi¬mentează, se pre¬sară susan şi se toarnă totul peste orezul cald. La final mai presăraţi susan pentru a-i da un aspect delicios şi pentru a-i desăvârşi gustul.

Notă :
O reţetă cu origini în bucătăria chinezească ce conţine o combinaţie delicioasă de orez, sos de soia şi susan. Dacă veţi alege un sos de soia cu aromă de ciuperci veţi obţine o combinaţie plină de savoare. Seminţele de susan nu au doar un gust foarte bun, ci sunt o importantă sursă de fibre, calciu şi alte minerale esenţiale, cu efecte benefice asupra sănătăţii. În plus, conţin grăsimi sanătoase, fundamental necesare unei bune fucţionări a metabolismului şi a sistemului endocrin.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea