Ciorbă de pui

Ingrediente:
– 2 buc. spate pui
– 2 morcovi
– 1 ceapa rosie
– 1 patrunjel
– 1/2 telina
– 2 cartofi
– 1 ardei
– 2 linguri ulei
– 100 gr orez
– marar, patrunjel verde
– sare, piper, cimbru

Mod de preparare:
Se taie ceapa solzisori se pune intr-o oala la calit in uleiul incins in prealabil. Intre timp se taie ardeiul cubulete, morocvul, telina si patrunjelul se dau pe razatoarea mare. Cand ceapa a inceput sa devina cristalina se pun si cubuletele de ardei si legumele rase amestecandu-se pana cand se inmoaie apoi se pun 2 litri de apa. Bucatile de spate se spala, se taie in jumatate si se pun in oala la fiert peste legume. Se adauga sare si piper dupa gust. Cand incepe se se inmoaie carnea se adauga cartofii taiati cubulete. Se lasa in continuare pe foc pana cand se fierb si cartofii, se drege de sare si piper dupa gust. Se spala orezul si se pune in oala la fiert. Se toaca marunt verdeturile, se amesteca cu frunzulitele de cimbru si se toarna in ciorba. Se stinge focul si se lasa oala acoperita aproximativ 15 minute inainte de a se servi alaturi de o lingurita de smantana si un ardei iute…

Nota:
Dupa ghimbir, ardeiul iute este foarte cautat pentru digestie, dar gatit poate crea, arsuri, iritatii ale sistemului digetiv sau chiar ulcere in cazul in care este consumat in exces sau de catre oamenii cu aceste probleme avutein prealabil. Daca vreodata simtiti cum se apropie gripa, consumati putin ardei iute pentru a indeparta simptomele neplacute. Proprietatile curative ale ardeiului vor stimula circulatia care va va ajuta sa transpirati si astfel sa combateti simptomele racelii.
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea