Lasagna cu pui

Lasagna cu pui

Ingrediente

  • – 9 foi de lasagna
  • – 1 ceapa rosie taiata fin
  • – 100 g ciuperci taiate lamele
  • – 1 catel de usturoi (zdrobit)
  • – 350 g piept pui sau curcan taiat in cuburi
  • – 150 ml vin rosu diluat in 100 ml apa
  • – 250 g de suc de rosii
  • – 1 lingura de zahar
  • Ptr. sos bechamel:
  • – 75 g unt
  • – 50 g faina
  • – 1 ou batut
  • – 600 l lapte
  • – 75 g parmesan
  • – sare, piper


Mod de preparare

  1. Intr-o cratita cu ulei prajiti ceapa si usturoiul pana devin aurii, apoi se adauga ciupercile si puiul si se lasa 4-5 minute.
  2. Se pune vinul, se amesteca bine si se lasa sa fiarba cu totul 5 minute. Se adauga sosul de rosii si zaharul si se fierbe pana e gata carnea.
  3. In alta cratita se topeste untul, se pune faina si se amesteca putin, apoi se ia cratita de pe foc si se pune laptele incet amestecand fara sa faca cocoloase, si se pune iar la fiert pentru a se ingroasa.
  4. Se lasa la racit apoi se pune oul batut, jumatate din parmezan, sare si piper dupa gust. Se pregatesc foile de lasagna dupa indicatiile de pe ambalaj.
  5. Se unge o forma rezistenta la foc si se pun 3 foi, se adauga jumatate din amestecul cu carne, alte 3 foi si iar carnea. Peste ultimele foi turnati sosul bechamel si pudrati cu restul de parmezan.
  6. Se pune in cuptorul preaincalzit timp de aproximativ30-40 minute.
  7. Se serveste atat fierbinte cât si rece.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea