Langoşi de post

Ingrediente
500 g faina alba
370 ml apa calduta
20 g drojdie
1 lingurita sare
o jumatate de lingurita de zahar
ulei pt. Prajit

Mod de preparare
Punem drojdia impreuna cu zaharul, o lingura de faina si 100 ml apa calduta intr-un vas si le amestecam bine. Lasam la dospit aproximativ 20 minute. Adaugam restul de faina, restul de apa si sarea si framantam cu robotelul sau cu masina de facut paine. Aluatul o sa fie moale, dar stati linistiti ca asa trebuie sa fie. Dupa ce a dospit cca 90 de minute, pe masa unsa cu ulei punem aluatul si il impartim in 10 gramajoare. E bine sa aveti mainile unse cu ulei din belsug ca sa nu vi se lipeasca aluatul de ele. Puneti gramajoarele pe o tava unsa cu ulei sau pe hartie de copt, lasati la dospit cca 10 minute. Intr-o tigaie puneti ulei la incalzit, luati cate o gramajoara de aluat o intindeti bine cu mainile unse cu ulei si o puneti in uleiul incins. Aveti grija sa nu va stropiti!
Cand e coapta pe o parte intoarceti langosul cu ajutorul unor clesti de bucatarie. Cand e prajit bine pe amindoua partile scurgeti de ulei si puneti pe o farfurie cu un servetel de hartie ca sa absoarba uleiul. Cand servetelul a absorbit uleiul luati langosul si il puneti pe o farfurie curata.
Langosii sunt buni calzi, unsi cu: smantana, smantana cu mujdei, smantana si telemea, smantana si gem, gem simplu, nutella etc. Sa ii mancati in aceasi zi deoarece a doua zi sunt tari asa ca e preferabil sa iiconsumati in ziua in care i-ati pregatit!

Nota
Chiar dacă suntem în perioada postului, nu înseamnă că nu trebuie să mâncăm un desert gustos, iar acesţi langăşi, chiar daca sunt de post se pot servi cu miere sau cu dulceaţă şi ne vor satisface nevoia de ceva dulce.

 

Un comentariu


  1. Langosi de post.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea