Pregătiri de Paşte

Aţi început să vă gânditi la meniul de Paşte, la felul în care veţi aranja casa şi vă ve’i surprinde familia? Decorarea casei pentru Paşte este un aspect important al pregătirilor acestei sărbători şi un lucru esenţial dacă dorim să avem o atmosferă potrivită ocaziei. Este foarte important ca decorul general să fie unul luminos, aerisit, în culori pastelate. În ceea ce priveşte ornamentele, acestea pot fi foarte diverse : de la lumânărele cu formă de iepuraşi, ouă, pui de gaina, bobocei, flori, la coşuleţe cu oua incondeiate, iepuraşi de toate formele, mărimile şi din materiale variate, flori şi alte aranjamente. Important va fi să faceţi aranjamentele cu gust şi să nu exageraţi punând totul la un loc din dorinţa de a avea câte puţin din fiecare.

Pe lângă ouăle încondeiate şi florile de primăvarăa, pe masa de Paşte poţi pune diverse decoraţiuni vesele care să contribuie la atmosfera de sărbătoare. Culorile feţei de masă şi ale decoraţiunilor trebuie să fie în ton cu anotimpul: nuanţe de verde, galben şi roşu.

Faţa de masă este foarte importantă şi constituie o bază a întregului aranjament. Astfel că o faţă de masă alba, pe care mici buburuze par a se plimba printre frunze poate fi începutul unui decor primăvăratic şi vesel. Pentru şervete sunt minunate inelele sub formă de iepuraşi.

Totul va trebui făcut cu gust şi cu imaginaţie. Încercaţi să vă oferiţi atât vouă cât şi celorlalţi o atmosferă caldă şi primitoare demnă de o sărbătoare caldă şi liniştită.

M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea