Ciorba de miel

Numele sau latin este Levisticum officinale, o planta europeana, descoperita si folosita pentru prima data in bazinul Marii Mediterane, pe teritoriul Italiei, Greciei si al Frantei. De altfel, in aceste zone a existat si partial mai exista un adevarat cult pentru aceasta iarba aromatica, care era considerata nu doar un simplu zarzavat, ci si un medicament redutabil si chiar un elixir magic eficient.

Ciorba de miel nu isi are rostul fara o legatura de leustean verde proaspat tocat…

Ingrediente:

– 1 kg de carne de miel, cu os
– 2-3 legaturi de ceapa verde
– 1 ceapa uscata
– 2 morcvi
– 1 patrunjel radacina
– 3-4 ulei pentru calit legumele
– 30-40 g de orez
– 2 legaturi de leustean proaspat
– 1 l bors proaspat, dupa gust
– 2 galbenusuri
– smantana pentru decor
– sare dupa gust
Mod de preparare:
Ceapa verde si uscata, morcovii si radacinile albe se toaca ca pentru ciorba,apoi se calesc in ulei.
Carnea spalata foarte bine se pune la fiert in apa rece.Dupa ce da in clocot, se arunca apa,carnea se spala bine de tot si se pune iar la fiert. Zarzavatul calit se pune la fiert impreuna cu carnea oparita.Spre final se adauga orezul spalat bine. Dupa ce si orezul a fiert, se pune si borsul dat in cateva clocote (sau lamaie stoarsa). Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand toate au fiert bine si carnea se desprinde de pe os,se pune planta aromatica tocata marunt,fara de care ciorba nu este gata.
Schimba aroma, schimba gustul, schimba aspectul. intr-un castron se bat cele doua galbenusuri, peste care se adauga putina cate putina zeama de ciorba, evitand astfel sa se „taie” galbenusurile.
Apoi se toarna tot castronul in ciorba, dandu-i astfel gustul si aspectul final.
Gata…masa de Paste nu poate fi fara aceasta ciorba fantastica de miel. Pofta buna

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea