Condimente pentru carnea de miel

Indiferent de felul în care veţi găti carnea de miel pentru masa de Paşte, din lista de ingrediente nu trebuie să vă lipsească condimentele. Cele mai potrivite condimente pentru carnea de miel sunt: usturoi, boia dulce, seminţe de muştar, cimbru, rozmarin, piper măcinat, ceapă verde, ardei roşu, mentă, foi dafin, curry.

Despre cimbru ar trebui să ştiţi că cimbrul, de cultură sau din flora spontană, este o plantă puternic aromată, folosită încă din antichitate în bucătărie, în cosmetică şi pentru tratarea unor boli.

Grecii, etruscii şi egiptenii ardeau cimbrul pe altarele zeilor pentru parfumul îmbătător al acestei plante iar romanii îl foloseau în cosmetică şi la pregătirea apei de baie.

Tot din acele vremuri, despre cimbru se spune că este mai ales repezit, înfierbântat şi aprins. Stimulează fluxul diuretic şi ciclul lunar, la o naştere normala grăbeşte ieşirea pruncului din trupul mamei. Băutura preparată din el curăţă părţile interne ale organismului.

Pentru o friptură gustoasă alegeţi singuri mix-ul de condimente care este pe gustul vostru, ţinând însă seama care este gama condimentelor ce se pretează la o minunată friptură de miel.

M.T.

 

Un comentariu


  1. Imi spune cineva unde gasesc ierburi aromatice cu radacina in asortiment mai mare ? sau condimente in asortiment ?
    Multumesc anticipat …

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea