Secretul vopsirii Oului Roşu


Vă aduceţi aminte cum vopseau părinţii noştri ouale de Paşte? Natura ne pune la dispoziţie soluţii pentru toate problemele. Important este să învăţăm să folosim cu dibăcie resursele sale.
Treziţi cu noaptea’n cap, părinţii noştrii se apucau de vopsitul oualor. Noi, prichindeii, nepoţi şi nepoate, ne inghesuiam să ajutăm. Primul ou roşu ne lăsa întotdeauna cu gura căscată; nu era o jucărie, nu era ceva apetisant de mâncare, era ca o minune…era Oul Roşu de Paşte. Cum se intampla miracolul?

Vopsea naturală
Pentru oua rosii ai nevoie de coji de ceapa rosie. Fierbe-le bine pana la extragerea totala a pigmentului. Toarna solutia peste ouale fierte in prealabil impreuna cu 100 ml de otet alb si asteapta cateva ore. Verifica periodic culoarea.
Pentru rosu intens, foloseste sfecla rosie. Cubuletele de sfecla se fierb un sfert de ora. Daca tii ouale in suc concentrat dezmeura vei obtine o nuanta de roz pastelat.
Oranjul se obtine din fiertura de coji de ceapa alba, morcovi sau coji de portocale, in vreme ce o nuanta de galben stralucitor vei obtine prin fierberea frunzelor de patrunjel sau a florilor de papadie. Cojile de mere galbene vor da o tenta aurie oualor.

Varza rosie este renumita pentru nuanta albastruie imprimata pe oua. Fierbe-le impreuna cu cateva frunze tocate de varza rosie. Scoate frunzele dupa fierberea oualor si asteapta aproximativ o ora. Rezultatul va fi uimitor. De asemenea, culoarea albastra este data si de afine.
Pentru a colora ouale in culoareaverde te poti folosi de oricefrunze sau plante intens pigmentate. Spanacul, urzicile si frunzele de nuc sunt cele mai utilizate.
O nuanta eleganta de maron va fi data de cafea sau ceai negru. Este indicat sa folosesti cafea proaspat macinata si sa dai focul cat mai mic pentru a nu colora si aragazul.

Vopsea artificială
Esti o persoana ocupata si din pacate nu poti aloca mult timp activitatilor casnice. Fie te multumesti sa iei masa de Paste impreuna cu parintii si rudele apropiate, fie vopsesti in graba cateva oua pentru a nu se supara soacra pe tine. Iata cateva variante rapide si foarte estetice de vopsire a oualor. Rezultatul va fi atat de satisfacator incat vei lua in calcul organizarea mesei de Paste chiar la tine acasa.
Colorantul alimentar este o varianta perfect valabila, deoarece nu este toxic si nu iti pune in pericol sanatatea.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea