Iepure la cuptor

Ingrediente:

–          1 iepure

–          1 ceapă

–          2 căţei de usturoi

–          cimbru măcinat

–          tarhon măcinat

–          boia de ardei iute

–          boia de ardei dulce

–          50 ml ulei de măsline

–          1 pahar de vin roşu

–          sare şi piper

Mod de preparare:

Se spală carnea de iepure şi se taie bucăţi. Se face un sos din ceapa toccata mărunt, usturoiul pisat, 1 linguriţă boia dulce şi una de boia iute, 1 pahar de vin, ulei de măsline, cimbru şi tarhon mărunţit, sare şi piper. Se trec bucăţile de carne prin acest sos şi se lasă la marinat în frigider aproximativ 4 ore. Se pun apoi bucăţile de carne în tavă, se toarnă peste ele sosul rămas şi o ceaşcă de apă, apoi se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se introduce tava în cuptorul încins în prealabil. După aproximativ 40 de minute scoateţi folia, întoarceţi toate bucăţile pe cealaltă parte şi introduceţi din nou tava în cuptor unde o mai lăsaţi 30 de minute. Dacă aţi avut o carne de iepure proaspăt va fi totul gata şi puteţi servi alături de o garniture de mămălingă, brânză şi smântână alături de o porţie de gogoşari muraţi. Poftă bună!

Notă:

Carnea de iepure este una dintre cele mai sănătoase. Conţine un număr mic de grăsimi, dar bogată în proteine, aceasta este perfectă pentru o dietă echilibrată şi reuşită în acelaşi timp. Fiind slabă, dar săţioasă în acelaşi timp, carnea de iepure este numai bună pentru o cină. Gustul minunat al fripturii este dat de marinata.

Timpul Suplimentul Femeia

 

3 comentarii


  1. Ar fi bine sa specificati temperatura de coacere, in cazul de fata 200°C et ok.
    Personal dupa 30 minute de coacere, periodic iau zeama tot cu grasime din tava cu o lingura mai mare si-l torn peste carne, un fel de umectare.


  2. Arata foarte bine desi eu nu sunt o prea mare mancatoare de carne. Sunt nevoita acum sa caut retete cu iepure ca m-am trezit cu unul pe cap (la figurat, doar)


  3. Craciun Fericit cu un iepure gustos pe masa!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea