Pui cu orez si sos de soia

Ingrediente:
– 600 gr. piept pui cubulete
– 100 ml. sos soia
– 100 ml. ulei de masline
– 1 buc. lime
– 1 buc. ghimbir proaspat
– 3 catei usturoi
– sare, piper, cimbru, rozmarin, boia de ardei iute

Mod de preparare:
Se pregateste un sos din ghimbir proaspat ras, usturoi pisat, sare, piper, rozmarin, sos soia, zeama de lime proaspat stoarsa, 50 ml. ulei de masline. Se amesteca bine si se toarna intr-un bol peste carnea de pui (se face in asa fel ca fiecare cubulet de carne sa se umezeasca de la sos). Se lasa la marinat in frigider circa 30 de minute.
Se pune intr-o tigaie la incins restul de ulei peste care se toarna carnita marinata. Se amesteca incet pana cand se rumeneste carnea. Intre timp se pune orezul la fiert. Cand este gata se stoarce si se aseaza pe farfurie. Cubuletele de carne proaspat rumenite se aseaza in centru farfuriei peste orez. Se stropeste carnita cu sosul ramas in tigaie iar apoi se garniseste cu rozmarin si boia de ardei iute.

Nota:
Sosul de soia , desi are o concentratie bogata de sodiu , are o aroma care merge dincolo de sarat. Aceasta inseamna ca poti folosi mai putin sos de soia decat ai folosi sare pentru a obtine acelasi nivel de gust sarat al mancarii. Si in plus , sosul de soia se combina foarte bine cu alte condimente cum sunt usturoiul , ghimbirul ,rozmarinul, ceapa , etc.
Pe langa acest aspect , sosul de soia este o sursa buna de vitamina B3 , mangan si proteina. Desigur ca ar trebui consumata o cantitate mare de sos de soia pentru a asigura necesarul zilnic de vitamine , minerale si proteina. Nu in ultimul rand , spre deosebire de sare , sosul de soia are o cantitate considerabila de calorii astfel incat nu este foarte recomandat pentru cei care sunt la dieta pentru slabire.

 

2 comentarii


  1. unde as putea gasi sosul de soia?


  2. La orice magazin mai mare. Incercati la Green Hills sau la Numarul 1 ca sigur o sa gasiti.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea