Friptură de porc cu sos de ciuperci

Ingrediente:
– 1/2 kg carne de porc,
– 5-6 catei de usturoi,
-1 ceapa,
– 1 morcov,
– 1 cana vin alb,
– 1 cana supa de legume,
– 1 cana ulei de masline,
– 200 g slanina afumata,
– 300 g ciuperci,
– sare, piper, verdeturi

Mod de preparare:
Carnea se cresteaza pentru a se crea mici buzunare, se unge cu ulei de măsline, se asezonează cu sare, piper, se taie usturoi şi slănină bucăţi şi se introduc în micile buzunare, se înfăşoară în folie de aluminiu în care se mai pun câţiva căţei de usturoi în coajă, câteva bucăţele de ceapă, feliuţe de morcov şi puţină supă de legume. Se introduce la cuptor la foc mic şi se verifică astfel încât pachetul să fie cât mai etanş şi să nu curgă zeama. Între timp se curţă ciupercile, se taie ceapa mărunt şi se căleşte în ulei de măsline sau unt, se adaugă ciupercile tăiate cubuleţe, puţină zeamă de legume, se asezonează cu sare şi piper şi se lasă la foc mic. Când sunt aproape gata se adaugă puţin vin alb şi se mai lasă puţin să se pătrundă. După 1 oră se desface folia de aluminiu de pe friptură, se stropeşte cu vin şi se mai unge cu puţin ulei de măsline. Se mai lasă 10 minute la foc mai mare, fără folia de aluminiu, pentru a forma o uşoară crusta aurie. Se taie felii, se ornează cu verdeaţă şi se serveşte împreună cu sosul de ciuperci. Se mai poate adăuga peste sos şi smântână.

Notă:
Atunci când pregătiţi porşiile pentru a fi servite vă folosiţi de imaginaţie, insă daca veţi aşeză friptura peste care turnaţi sosul lângă legume proaspete nu veţi mai avea nevoie şi de altă garnitură. Ideea principală va fi să savuraţi gustul fripturii şi al sosului de ciuperci. Poftă bună!

 

Un comentariu


  1. am si eu o injtrebare, nu am inteles unde se pun: usturoiul in coaja supa si restul? in tava sau …..

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea