Miel la grătar

Ingrediente:

– carne de miel (eu am folosit picioarele din spate)

– cimbru

– rozmarin

– 4 căţei de usturoi

– sare, piper

– 50 ml ulei de măsline

– 50 ml vin alb

Mod e preparare:

Tăiaţi carnea bucăţi mai mici apoi o spălaţi şi o lăsaţi la scurs. Amestecaţi cimbrul, rozmarinul cu sare şi piper (după gust) şi cu uleiul de măsline, puneţi usturoiul pisat şi continuaţi amestecarea până veţi avea un sos de condimente omogen, adăugaţi puţină apă şi treceţi fiecare bucată de carne prin acest sos. Bolul de carne îl acoperiţi şui îl lăsaţi la frigider cel puţin 4 ore ca să se marineze. Partea cea mai uşoară vine în jurul grătarului cînd s-au  încins cărbunii şi puneţi carnea care în cinci minutre va începe să emane un miros îmbietor. Bucăţile de carne se întorc de pe o parte pe alta până când s-au rumenit. Spre final se stropesc cu vin alb. În funcţie de preferinţete fiecăruia de nivelul de prăjit, luaţi carnea de pe grătar. După sărbătorile de Paşte este foarte simplu să ai garnitura la mielul prăjit: ouă cu maioneză de casă proaspătă, legume proaspete, caş, ceapă verde, restul de vin rămas în sticlă după ce aţi stopit mielul… şi aerul curat de afară, poftă mare!

Notă:

Carnea de miel este în masură să îmbunătăţească activitatea splinei şi a rinichilor, să înlăture starea generală de slăbiciune, durerile abdominale, lumbago şi să-i ajute pe subponderali să ajungă la o greutate normală.  Toate acestea dacă nu se consumă într-o cantitate exagerată. Ca orice carne făcută la grătar, şi carnea de miel este delicioasă deoarece la prăjire îşi elimină surplusul de grăsime.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea