Salată de cartofi noi cu sos verde

Ingrediente:

– ½ kilogram de cartofi noi fierti
– 1 ceapa
– 2 oua fierte tari
– 6 ridichi
– ¼ kilogram de spanac
– 1 lingurita mustar
– 150 g iaurt sau smantana
– sare si piper

Mod de preparare:
Se pun la fiert cartofii noi in coaja, cand sunt gata se toarna apa rece peste si de curata apoi se taie felii si se amesteca cu ceapa taiata solzisori, ouale taiate in patru, ridichile taiate felii si mustarul. Spanacul crud de da prin masina de tocat si apoi se pune la fiert pana scade sa iti ramana 2 linguri. Il lasi putin sa se raceasa si, ca sa fie cat mai fin, il treci prin sita. Pasta obtinuta o amesteci apoi cu iaurtul si mustarul. Astfel iese sosul pe care il torni peste salata si pui la rece. Daca vreti ca salata sa fie mai consistenta si mai grea pentru stomac, poti inlocui iaurtul cu maioneza. In loc de spanac, poti folosi loboda rosie (si vei avea un sos rosu), sau marar si patrunjel.

Nota:
Gandindu-ma ca nimanui nu-i face placere sa gateasca si sa stea in bucatarie pe caldura asta, ma gandeam la o reteta de salata cat mai gustoasa si sanatoasa, in sosul verde gasiti tot ce vreti si linistiti puteti sa-l folositi si la alte salate…merge foarte bine si la mancarurile de Peste 🙂

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea