Tocana de porc cu tarhon

Ingrediente:
– 500 gr pulpa de porc
– 2 ardei grasi (verde si rosu)
– 2 cepe verzi
– 3 catei de usturoi
– 2 rosii mari
– 2 linguri pasta de rosii
– 1 lingurita tarhon maruntit
– marar, patrunjel verde
– sare, piper
– 50 ml ulei de masline
Mod de preparare:
Se taie carnea cubulete (nu foarte mari), se da cu sare si piper si se lasa 10 minute la rece. Se toaca ceapa verde marunt si ardeii cubulete. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si apoi se pune ceapa verde. Cand s-a rumenit putin se adauga si cubuletele de ardei. Dupa aproximativ 5 minute se adauga si carnea amestecandu-se pentru a nu se prinde. Carnea se lasa la prajit pana prinde o culoare albicioasa. Intre timp de dau rosiile pe razatoare (se arunca doar pielita), se amesteca cu cele 2 linguri de pasta de rosii, tarhon-ul, sare, piper, usturoiul pisat si o cana de apa. Cand incepe sa lase suc carnea se adauga acest sos de rosii (daca mai este nevoie adaugati apa pana carnea va fi acoperita de lichid). Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se inmoaie carnea. La final adaugati verdeturile tocate marunt si acoperiti cratita aproximativ 15 minute inainte de a o servi.
Tocana este gustoasa cu garnitura de orez sau cous-cous (pentru amatori si cu mamaliguta)…

Nota:

Pentru ca eu folosesc de cele mai multe ori uleiul de masline in locul uleiului de floarea soarelui as dori sa stiti ca uleiul de masline este ideal si pentru prajit. Spre deosebire de uleiul din floarea-soarelui, uleiul extravirgin de masline are punct de ardere la aproximativ 250 de grade Celsius. in timpul procesului de prajire, uleiul de masline formeaza o crusta pe suprafata mancarii, fapt care impiedica patrunderea substantelor nocive generate de procesul prajirii si imbunatateste savoarea mancarii. Uleiul de masline formeaza un scut de protectie pentru organism, aparandu-l de infectii si ajuta la regenerarea tesuturilor. Acesta este foarte bine tolerat de stomac.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea