Şniţel vienez

Ingrediente:

2 bucăţi carne de vită (de regulă bucată din pulpă)

1 ou

2 linguri făină

2-3 linguri pesmet

sare şi piper

1 sfert de lămâie

ulei pentru prăjire

Mod de preparare:

Pregătiţi pentru început carnea: eliminaţi zgârciurile şi bateţi-o bine cu un ciocan pentru carne. Carnea trebuie să-şi reducă astfel  la jumătate grosimea. Amestecaţi făina cu puţină sare şi piper (după gustul fiecăruia). Bateţi apoi oul cu 1 lingură de apă, ca mai apoi să treceţi cele două bucăţi de carne prin făină (aveţi grijă să eliminaţi excesul de făină). Treceţi cele două bucăţi de carne prin ou. Scurgeţi apoi carnea de ou şi treceţi-o prin pesmet. Presaţi uşor pentru ca pesmetul să adere la învelişul de ou. Prăjiţi şniţelul, în baie de ulei sau pe ambele părţi, până se rumeneşte şi devine auriu. Când s-a prajit pe ambele părţi scoateţi şniţelul din ulei şi puneţi-l pe un şervet de hârtie pentru a elimina excesul de grăsime. Şniţelul vienez se serveşte tradiţional cu salată de cartofi, un sfert de lămâie şi un pahar de vin.

Notă:

Şniţelul vienez apare în secolul XIX în Austria şi este inspirat de mai vechiul cotoletta alla milanese. Diferenţa dintre medievalul preparat milanez şi cel vienez constă în carnea folosită la preparare: cotlete de porc (chiar şi cu os) pentru cel milanez, respectiv fleică de vită pentru cel vienez.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea