7 motive pentru a deveni vegetarian

Ştiaţi că vegetarienii trăiesc cu 7 ani, iar veganii cu aproximativ 15 mai mult decat consumatorii de carne conform unui studiu realizat recent de către centru medical universitar de la Universitatea Loma Linda?

Se pare că aproximativ 70% dintre oameni mor din cauza unor boli care sunt legate direct de obiceiurile lor alimentare. Foarte multe cercetari realizate de-a lungul timpului au confirmat că o dieta bogată în fructe şi legume proaspete, cereale şi soia este cea mai sigură cale către o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă. Pentru a ştii de ce merită şi de ce nu să consumi carne noi îţi prezentăm cele 7 motive principale:

1. Vei trăi mai mult

Persoanele care nu consuma carne sau produse de origine animala in general traiesc cu 7 pana la 15 ani mai mult decat cei care consuma in mod regulat carne, lactate sau oua. Aceasta informatie este sustinuta si de China Health Project (oficiul care se ocupa de studii de sanatate pe esantioane foarte mari) care a dezvaluit faptul ca populatia chineza care consuma cantitati foarte mici de carne, grasimi si produse de origine animala are o durata de viata mult mai mare, risc de cancer redus si ca acestia mor intr-un numar foarte mic din cauza alimentatiei.

De asemenea, un studiu britanic realizat timp de 12 ani pe 6000 de vegetarieni si 5000 de consumatori de carne, a demonstrat faptul ca vegetarienii au sanse cu 40% mai scazute sa moara de cancer spre deosebire de cei care consuma produse animale.

2. Vei avea o inimă sănătoasă

Cei mai multi oameni din intreaga lume mor din cauza bolilor cardiovasculare.Una din trei femei trecute de 65 de ani sufera de afectiuni cardivasculare, iar copiii peste 3 ani care consuma fast food, prezinta semne precoce ale bolilor de inima. De asemenea,  53% dintre femeile care sufera un atac de cord mor din cauza acestuia, in timp ce procentul in cazul barbatilor se ridica la 47.

In mare parte, vinovata de aparitia bolilor de inima este alimentatia nesanatoasa, bazata pe carne rosie si grasimi si, evident, nivelul de colesterol. Vegetarienii au colesterolul cu aproximativ 14% mai scazut spre deosebire de cei care consuma carne.

3. Vei reduce riscul de cancer

Rezultatele multor studii au asociat carnea rosie cu aparitia cancerului de san. Oamenii de stiinta spun ca femeile care consuma carne sunt de patru ori mai expuse cancerului de san comparativ cu cele vegetariene.

Mai mult decat atat, femeile care consuma cel putin o portie de fructe sau legume pe zi, reduc riscul de cancer mamar cu 20 pana la 30%.  Medicii sustin ca sistemul imunitar al vegetarienilor este mai puternic si reuseste astfel sa distruga intr-un mod mai eficient celulele canceroase.

De asemenea, studiile au dezvaluit ca o dieta vegetariana protejeaza organismul impotriva cancerului de prostata, colon si piele.

4. Vei slăbi mai uşor

Vegetarienii in general sunt mai slabi decat cei care consuma carne. Aportul scazut de grasimi te va ajuta sa ai o silueta de invidiat si, evident, sa o pastrezi  fara sa depui prea mult efort.

5. Vei avea oase mai puternice

Pierderea de masa osoasa pentru o femeie vegetariana de la varsta de 65 de ani este de 18%, in timp ce femeile care consuma carne pierd aproximativ 38%. Cercetatorii au atribuit aceste pierderi consumului excesiv de proteine care interfereaza cu absorbtia si retentia calciului in oase si care solicita de fapt corpului sa elimine acest mineral. Consumul excesiv de proteine stimuleaza astfel aparitia osteoporozei.

Vegetarienii isi iau calciul necesar din legume sau fructe cum ar fi broccoli, spanacul, varza, pastaile verzi sau sucul proaspat de portocale.

6. Te vei proteja împotriva toxiinfecţiilor alimentare

Carnea si ouale pot constitui un adevarat pericol in timpul verii daca nu sunt consumate proaspete. Vegetarienii, in schimb, sunt feriti in totalitate de acest risc, avand in vedere ca fructele, legumele sau cerealele nu pot provoca toxiinfectii.

7. Vei arăta mult mai bine

Expertii in frumusete sunt de parere ca un regim vegetarian poate oferi foarte multe beneficii pielii. Acest lucru se datoreaza faptului ca vegetarienii mananca doar fructe, legume si verdeturi proaspete, atat de binefacatoare pentru epiderma. Fructele si legumele sunt bogate in nutrienti care ajuta pielea sa fie sanatoasa si sa radieze de frumusete.

Chiar si medicii dermatologi recomanda pacientlor cu probleme ale pielii sa consume cat mai multe fructe si legume, pentru un aport crescut de vitamine si nutrienti, dar si pentru dezintoxicarea organismului. In acelasi timp, medicii spun ca reducerea sau scoaterea din alimentatie a produselor din carne dar si a zaharului, dau rezultate vizibile intr-un timp foarte scurt.

De exemplu, o persoana care sufera de acnee sau psoriazis, poate avea rezultate uimitoare daca renunta la carne si daca mareste consumul de fructe, legume, verdeturi si cereale.

Rezultatele sunt vizibile si pe termen lung. Diferentele intre o femeie care consuma carne si una care este vegetariana, ambele de 40 de ani, pot fi cu adevarat incredibile. Daca femeia care consuma carne arata mai obosita si are un ten mai imbatranit, mai ridat,  femeia vegetariana are pielea mult mai intinsa, mai luminoasa si mai radianta.

Este absolut uimitor rezultatele unei diete sanatoase, lipsite de carne si grasimi animale. O dieta vegetala bazata in special pe vitaminele A si E poate face un ten de 40 de ani sa arate cu 10 ani mai tanar. Acest lucru se datoareaza si faptului ca produsele vegetale au in componenta lor foarte multa apa, ceea ce duce la hidratarea intensa a pielii.

Teoretic un om nu are nevoie de prea multe motive pentru a se hotărî dacă îşi doreşte o viaţă mai bună sau nu, dar cel mai important motiv ar trebui să fie cunoaşterea propriului organism şi felul în care acesta funcţionează, dacă ştii ce anume funcţionează optim pentru tine şi organismul tău atunci garantat îţi poţi face viaţa mai bună.

M.T.

 

4 comentarii


  1. Eu deja sunt vegetarian,de 14 ani! Si asta-mi place!!! :))


  2. Felicitari pentru perseverenta!


  3. Cu parere de rau, si eu sunt nevoit sa devin VEGETARIAN, consum din ce in ce mai putina carne, cred ca in citiva ani, complet o sa-l scot din ration. Am sa va explic de ce:
    P-u ca carnea de astazi a devenit prea toxica si periculoasa (. meu de vedere), animalele sunt crescute cu ANTIBIOTICE, care inevitabil intra in corpul nostru, si cine are creier intelege ce efect au ele asupra sanatatii noastre.
    Cirnaturile tip `Doctorskaia` dar si multe altele (cele ce nu au carne/muschi intreg, adica o masa de nu stiu ce) e la fel de periculoasa: in cirnaturi se adauga diferite himicate (la antibiotice care deja exista) ca termenul de pastrare sa fie mai lung + se adauga cochite,coarne, pielea animaliera= totul se amestica si se TRANSFORMA IN CIRNAT `DOCTORSKAYA`, spre ex. Si desigur sa nu uitam si de SOIA care se adauga ————————— NU MAI EXISTA CARNE ADEVARATA IN MAGAZINE, CA ACUM 30-40 DE ANI, NUMAI LA TARA GOSPODARII ISI PREPARA P-U EI ADEVARATE MEZELURI, neam-neam ;0)


  4. Tocmai din acest motiv eu recomand intotdeauna mancarea bio…daca nu poti sa cresti tu sau sa semeni in gradina ceva, mai bine cumpara din piata de la producatori locali si nu de la cei industriali 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea