5 sucuri de primăvară benefice organismului


Sucurile naturale de fructe şi legume sunt regeneratoare şi îmbunătăţesc metabolismul. Ele conţin toţi aminoacizii, mineralele, sărurile, enzimele şi vitaminele necesare, cu condiţia să fie proaspete, crude, fără conservanţi şi să fie extrase în mod corect din legume.

1. Suc de lăptuci
Este foarte bogat în minerale şi în vitamine, de asemenea, prin lacticariumul lui (element calmant), un antispasmodic şi un sedativ. Recomandat dacă eşti nervos, în insomnii şi suferi de spasme. Şi de această dată este recomandat să îl foloseşti în amestec cu alte sucuri.

2. Suc de ceapă
Îl poţi adăuga, în cantităţi mici, în mod util în alte sucuri. Diabeticii, reumaticii, suferinzii de prostată, cei obosiţi, cei cu endeme vor beneficia în cel mai înalt grad de efectele lui.

3. Suc de păpădie
Foloseşte-l în curele depurative, fiind extrem de indicat pletoricilor, litiazicilor, celor cu insuficienţe biliare, celor cu exces de colesterol, mai pe scurt…tuturor. Pentru un gust bun, combină-l cu alte sucuri.

4. Suc de ridichi
Ridichea este un stimulent hepatic şi al vezicii biliare, un antiscorbutic puternic, un diuretic, un antiseptic pulmonar. Efectele sale vor fi folositoare în cazul în care suferi de reumatism, de inapetenţă, de lene hepatica, de litiaze biliare sau urinare. Ia-l şi pe acesta în amestec cu alte sucuri pentru a-i da un gust mai plăcut.

5. Suc de urzici
Seva de urzici tinere este vitalizantă, regenerantă şi constituie un bun stimulent al secreţiilor digestive. Urzicile sunt bogate în vitamine şi săruri de calciu, magneziu, siliciu, potasiu şi sodiu. Un mijloc eficient de a-ţi recăpăta tonusul este să consumi timp de 10 zile, dimineaţa si seara, 100 gr suc obţinut prin stoarcerea frunzelor proaspete ale unor urzici tinere (care nu au depăşit înălţimea de 15 cm).

M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
Ruladă cu miere
 
Supă cremă de urzici cu crutoane
 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: 10 martie 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea