Detoxifierea de primăvară în trei zile

Primăvara a venit în sfârşit şi ai nevoie de o cură de detoxifiere rapidă şi eficientă pentru a scăpa de grăsimile în exces pe care le-ai consumat în această iarnă lungă şi grea. Este foarte simplu şi sunt necesare doar trei zile pentru ca organismul tău să îţi recapete vitalitatea şi mobilitatea.

Cura de detoxifiere este necesară după o astfel de perioadă pentru că ajuta la eliminarea toxinelor de la nivelul colonului, reglează tensiunea arteriala şi previne apariţia unor afecţiuni grave precum diabetul sau bolile cardiovasculare la care te expui printr-o alimentaţie bogată în grăsimi, săruri şi un stil de viaţă sedentar.

Secretul unei cure de detoxifiere eficientă constă în consumul de fructe şi legume proaspete şi multe lichide, pentru absorbţia tuturor vitaminelor şi mineralelor din alimentaţie.

O cură de trei zile poate fi urmată dacă consumi la micul dejun cereale cu lapte, un iaurt mic, un ou fiert cu puţin spanac şi o felie de pâine prăjită. La prânz poţi mânca o salată din legumele preferate, în care ai adăugat câteva nuci.

Mai poţi opta şi pentru o omletă cu multe roşii şi ceapă, dar şi o garnitură de legume înăbuşite (ardei, păstăi, dovleac, vinete). Tot la prânz mai poţi consuma şi cartofi natur cu mărar din belşug, brânză deasupra şi o roşie, o ceapă şi câteva măsline alături.

La desert poţi servi un măr, o portocală, căpşuni sau chiar un morcov proaspăt. Nu uita să adaugi în salată doar ulei de măsline, la fel desupra cartofilor, dacă vrei să adaugi şi puţin ulei.

Cina va fi servită înainte de orele 20.00 şi va fi ultima masă a zilei. Poţi opta pentru broccoli fiert cu puţină sare, în care ai adăugat câteva nuci, sau o salată bogată în morcov şi ardei roşu, cu puţin ulei de peşte pe deasupra.

Peştele este recomandat în orice cură de detoxifiere. Astfel, poţi alege somonul pentru cină, cu o garnitură de mazăre, cartofi, vinete, roşii, ceapă şi usturoi, toate lăsate câteva minute la cuptor, fără ulei.

Poţi alege şi cartofii copţi, ca o garnitură delicioasă pentru peşte. Salata de roşii este cina ideală pentru orice cură de detoxifiere. O poţi consuma cu puţină ceapă, usturoi sau un ardei roşu. O altă cină pentru spre care te poţi îndrepta este formată din legume pe grătar şi brânză slabă rasă deasupra.

Toate aceste alimente sunt recomandate pentru a se consuma la ore fixe, timp de trei zile. Nu uita ca dimineaţa să bei pe stomacul gol un pahar de apă în care ai adăugat sucul dintr-o lămâie.

Cei doi litri de apă nu îţi vor lipsi în nici o zi, la fel şi limonada sau ceaiul verde, care favorizează digestia. Evită cel puţin pentru trei zile dulciurile, alcoolul, cafeaua şi tigările, pentru o cura eficientă. La fel şi laptele gras, untul sau sosurile grele, cu multă grăsime.

Nu este greu dacă vrei să ai o sănătate bună şi în următoarea perioadă iar ceea ce pare a fi un sacrificiu alimentar de fapt nu este altceva decât o porţie de sănătate binemeritată în această perioadă. Am scăpat cu bine de sărbători, am mâncat suficient de multă carne iar acum a venit rândul fructelor şi al legumelor proaspete bune întotdeauna pentru sănătatea noastră.
M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea