Lămâia care te ajută să slăbeşti sănătos

Sănătate la pahar

Destinată în special persoanelor cu imunitate scăzută, dar în acelaşi timp contraindicată celor care suferă de gastrită ori ulcer, dieta cu lămâie oferă rezultate eficiente dacă vrei să slăbeşti sănătos şi relativ repede. Principiile acestei diete sunt simple şi la îndemâna tuturor:

O ceaşcă de apă caldă, cu o jumătate de lămâie stoarsă, băută dimineaţa pe stomacul gol ajută la eliminarea toxinelor acumulate în intestine în ziua precedentă. În acelaşi timp, vei preveni balonările, iar digestia va fi mult mai uşoară.
Adaugă suc de lămâie în orice: salată, supe şi ciorbe, în ceaiuri. Mestecă încet, nu te grăbi să mănânci. Acesta este un mare defect al femeii active, care de cele mai multe ori îşi ia mesele cele mai importante, în special prânzul, în mare grabă. Consecinţele se manifestă prin stări de disconfort, balonări sau îngreunarea digestiei. Dacă nu te grăbeşti, porţiile vor părea mai mari, iar substanţele nutritive vor fi mai uşor absorbite de organism.
Bea doar apă cu lămâie. Nu e doar un slogan publicitar, ci o realitate. O cană mare de apă caldă sau ceai cu puţin suc de lămâie proaspăt stors sau cu câteva felii de fruct, la sfârşitul mesei, te ajută să metabolizezi grăsimile. Sucurile carbogazoase cu aromă de lămâie NU sunt indicate.

Alte principii, la fel de simple, care te pot ajuta să slăbeşti natural şi să nu mai creşti în greutate la loc :
Mănâncă doar atunci când îţi este foame. Ideal este să iei trei mese pe zi, la distanţă de cinci ore, cu două gustări sănătoase între ele. Mâncatul excesiv şi mai ales determinat de stres duce la afecţiunea numită “colon iritabil” care, pe lângă faptul că este extrem de neplăcut ca stare, poate avea consecinţe foarte serioase pentru sănătatea ta în viitor.
Atenţie la temperatura alimentelor şi băuturilor! Aceasta influenţează condiţia splinei, “bateria noastră” de energie, precum şi a altor organe. Este de preferat consumul alimentelor, băuturilor şi al apei la temperatura camerei sau uşor încălzite.

Atunci când vă hotărâţi să ţineţi o dietă anume gândiţi-vă bine daca ingredientele acesteia sunt benefice organismului vostru şi nu treceţi de la o stare ce necesită dietă la una care necesită alte tratamente mai complicate sau mai dăunătoare.
M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
Ruladă cu miere
 
Supă cremă de urzici cu crutoane
 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: 10 martie 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: 6 martie 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea