Salată cu ton şi ou
Ingrediente:
1 salată verde mică
2 cepe, tăiate mărunt
1 castravete, tăiat rondele
3 roşii, tăiate felii
2 ouă fierte, tăiate rondele
1 conservă de ton
1/4 ceaşcă de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
1 caţel de usturoi, tăiat rondele
1/4 ceaşcă suc de lămâie
1/4 ceaşcă ulei de măsline
1 linguriţă cu sare
1/4 linguriţă cu piper
1/4 ceaşcă frunze proaspete de mentă
Mod de preparare:
Într-un vas mare se amestecă salata tăiată, ceapa, castravetele, roşiile, tonul şi ouale. Într-un alt vas amestecaţi pătrunjelul, usturoiul, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea, piperul şi menta.
Sosul obţinut se toarnă peste legume şi se amestecă. Simplu, rapid şi foarte gustos. Poftă bună!
Notă:
Datorită conţinutului său de proteine, o porţie de 100g de ton poate furniza 1/7 din necesarul caloric zilnic al unui adult. Pentru că sunt uşor asimilabile, aşa numitele proteine “esenţiale” sunt vitale pentru creşterea şi dezvoltarea ţesuturilor. 100g de ton în ulei de măsline conţine 18.5g de proteine, mai mult decât o bucată de carne de vită de acelaşi gramaj. Şi dacă luăm în considerare faptul că necesarul zilnic de proteine în grame al unui adult este echivalent cu greutatea sa în kilograme, tonul este fără îndoială un aliat puternic pentru un meniu complet, uşor şi echilibrat.
Mai mult, datorită absenţei ţesutului conjunctiv, tonul este uşor digerabil (doar 2 ore, comparativ cu 3 ore necesare pentru digestia cărnii) putând fi consumat atât de către copii cât şi de către vârstnici.
Vă sunt preluate rețetele: http://www.expresspress.ro/salata-cu-ton-si-ou/
atata timp cat este preluata sursa este ok 🙂 merci mult oricum