Salată cu ton şi ou

Ingrediente:
1 salată verde mică
2 cepe, tăiate mărunt
1 castravete, tăiat rondele
3 roşii, tăiate felii
2 ouă fierte, tăiate rondele
1 conservă de ton
1/4 ceaşcă de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
1 caţel de usturoi, tăiat rondele
1/4 ceaşcă suc de lămâie
1/4 ceaşcă ulei de măsline
1 linguriţă cu sare
1/4 linguriţă cu piper
1/4 ceaşcă frunze proaspete de mentă

Mod de preparare:
Într-un vas mare se amestecă salata tăiată, ceapa, castravetele, roşiile, tonul şi ouale. Într-un alt vas amestecaţi pătrunjelul, usturoiul, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea, piperul şi menta.
Sosul obţinut se toarnă peste legume şi se amestecă. Simplu, rapid şi foarte gustos. Poftă bună!

Notă:
Datorită conţinutului său de proteine, o porţie de 100g de ton poate furniza 1/7 din necesarul caloric zilnic al unui adult. Pentru că sunt uşor asimilabile, aşa numitele proteine “esenţiale” sunt vitale pentru creşterea şi dezvoltarea ţesuturilor. 100g de ton în ulei de măsline conţine 18.5g de proteine, mai mult decât o bucată de carne de vită de acelaşi gramaj. Şi dacă luăm în considerare faptul că necesarul zilnic de proteine în grame al unui adult este echivalent cu greutatea sa în kilograme, tonul este fără îndoială un aliat puternic pentru un meniu complet, uşor şi echilibrat.
Mai mult, datorită absenţei ţesutului conjunctiv, tonul este uşor digerabil (doar 2 ore, comparativ cu 3 ore necesare pentru digestia cărnii) putând fi consumat atât de către copii cât şi de către vârstnici.

 

2 comentarii


  1. atata timp cat este preluata sursa este ok 🙂 merci mult oricum

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea