Supă de fasole verde

Ingrediente:
500 g fasole verde
o lingură şi jumătate de unt sau margarină
2 legături de ceapă verde
200 g de castraveţi de salată
100 de grame de frunze de spanac
Sare
Piper negru măcinat
Puţin zahăr
Puţină nucşoară proaspăt răzuită
1 morcov
O legatură de usturoi verde

Mod de preparare :
Păstăile se taie în jumătăţi şi ceapa se taie în inele subţiri. Se curăţă castravetele de coajă (sau se spală bine) şi se taie în bucăţele, iar la fel se procedează şi cu morcovul. Într-o oală se pune la fiert jumătate de litru de supa de legume.
În acest timp se pune la topit untul sau margarina într-o oală mare. Se călesc păstăile, ceapa, morcovul şi castravetele. Apoi se adaugă restul de supă şi se lasă să fiarbă aproximativ 5 minute la foc potrivit. Spanacul se taie şi se adaugă la supa de legume. Acesta se lasă să dea în clocot şi se condimentează picant cu sare, piper, zahăr şi nucşoară. Usturoiul verde se taie inele şi se presară în supă.

Notă :
Fasolea verde este o leguminoasă plină de vitamine şi de nutrienţi. De departe, cei mai importanţi sunt vitamina K (un sfert din necesarul zilnic e cuprins într-o porţie de 125 de grame de fasole verde), vitamina C (20% la aceeaşi cantitate) şi mangan (18%). Urmează apoi, în ordinea concentraţiei, vitamina A, fibrele, potasiul, acidul folic, triptofanul, fierul, magneziul, vitamina B2, cuprul, vitamina B1, calciul, fosforul, proteinele, omega 3, vitamina B3. Prin urmare făcând o astfel de supă nu avem decât de câştigat de la beneficiile acestei egume de sezon.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea