Mici secrete din bucătărie


Ştiaţi că

– Clatitele nu se mai lipesc de tigaie daca in uleiul incins presari putin zahar tos. In plus, devin mai afanate, daca adaugi putina apa minerala in compozitia lor.
– Lamaile uscate isi revin daca sunt tinute in apa rece si daca se schimba apa de mai multe ori.
– Carnea contine vitamine din grupa B (mai ales B1) si PP. Cu cat carnea va fi mai grasa, cu atat continutul vitaminic va fi mai scazut. Cu cat carnea va fi mai saraca in grasimi, cu atat va avea mai multe proteine.
– Creierul are o valoare alimentara comparabila cu cea a galbenusului de ou.
– Ficatul reprezinta unul dintre cele mai nutritive alimente gratie continutului sau de proteine, fier si vitamine B1, A, D.
– Pentru ca ouale sa nu se sparga, adaugati putin sare in apa in care le fierbeti. Daca doriti ca ouale sa fie cleioase, lasati-le sa fiarba 3 minute jumatate din momentul in care apa a dat in clocot si peste 4 minute daca le doriti tari. Daca ouale sunt fierte la foc mic, albusul va fi mai moale, iar galbenusul va fi mai tare. Daca sunt fierte la foc mai mare, viceversa.
– Daca ai pus prea multa sara in mancare, solutia este sa adaugi cateva felii de cartof crud pe care sa le scoti ulterior. Feliile de cartofi vor absorbi surplusul de sare.
– Vei obtine o cantitate mai mare de suc de la o lamaie daca inainte de a o stoarce o lasi pentru cateva momente in apa calda.
– Crema ta cu lapte s-a taiat si nu stii ce sa-i faci ca sa se inchege? Toarna compozitia intr-o sticla (de sticla) si agit-o bine pana cand incepe sa se lege din nou.
– Dupa ce crema de tort a fost preparata, pentru a evita taiarea ei, se recomanda sa se intinda cat mai repede intre foile de blat.
– Pentru ca sarea sa nu se umezeasca, adauga cateva boabe de orez in recipientul in care o pastrezi.
– Sareaza pestele cu 10 minute inainte de a-l praji ca sa eviti sfaramarea lui atunci cand il intorci in vasul de prajit. De asemenea, va fi mai gustos daca il cufunzi in lapte inainte de a-l praji si de a-l da prin faina sau pesmet.
– Ungand vasul in care fierbi laptele cu putin ulei, eviti ca acesta sa se afume. Daca laptele a prins totusi putin miros de afumat, acopera vasul cu un prosop inmuiat in apa rece. Mirosul de afumat va iesi.
– Painea proaspata se va taia frumos in felii si nu se va faramita daca folosesti un cutit a carui lama ai incalzit-o sub un jet fierbinte de apa.
M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea