Salata de fructe exotice


Ingrediente necesare pentru 4 portii:
2 portocale
1 grapefruit
3 banane
3 kiwi
200 g ananas
1 avocado
100 g stafide
50 ml rom
100 ml vin
50 g zahar cu aroma de vanilie
400 g frisca

Mod de preparare :
Se curata portocalele si grepfrutul de coaja, se desfac in felii si se taie cubulete. Se pun intr-un vas mare. Peste ele se adauga bananele, curatate de coaja, taiate rondele si kiwi, curatat de coaja, taiat in jumatate si apoi in felioare subtiri. Se adauga bucatele de ananas (din compot), pulpa de avocado taiata in bucatele mici si stafide, care au stat 20 de minute in rom. Peste fructe se presara zahar cu aroma de vanilie, dupa gust, si se stropesc cu vin. Salata se acopera si se pune la frigider cateva ore, inainte de a fi servita. Se serveste in cupe, cu frisca deasupra.

Nota:
Pentru un gust deosebit, se poate „risca” adaugarea unui varf de cutit de cuisoare macinate (sau 2-3 cuisoare intregi), care ii da un gust usor picant, de-a dreptul senzational!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea