Mic dejun de vară

Este vară, căldura de peste zi este toropitoare, aşa că ai nevoie de un mic dejun revigorant, răcoritor, .si care să iţi ofere toate vitaminele de care ai nevoie pe parcursul zilei! Îţi oferim câteva variante încercate de noi:

Gapefruit delicios de dimineaţă

Se ia un grapefruit roşu mare, se taie în jumătăţi. Se presară nucă de cocos şi, după gust scorţişoară sau câteva stafide. Se serveşte rece!
De ce este bun pentru tine? Consumarea unui grapefruit pe zi reglează, demonstrat ştiinţific, nivelul insulinei (hormonul care regleaza nivelul de zahăr din sânge), favorizând astfel pierderea în greutate. În plus, este un fruct plin de vitamine, astfel că un consum regulat nu îţi poate aduce decât beneficii!

Cereale integrale

Consumul de cereale este prin tradiţie micul dejun american sănătos. De asemenea, şi britanicii par să îl prefere când este vorba de mâncare sănătoasă. Are numeroase beneficii, printre care: conţine multă vitamina B, scade colesterolul şi are puţine grăsimi. Asortimentează-l cu puţină scorţişoară, fructe uscate sau cereale musli, şi vei obţine masa de dimineaţă ideala şi hrănitoare.

Platou de fructe şi brânzeturi

Pregăteşte-ţi în fiecare dimineaţă un platou consistent de struguri, pepene (galben sau verde), mere şi alte fructe după preferinţa fiecăruia. Fiecare fruct iţi oferă o gama largă de vitamine sau antioxidanti, atât de necesari în ritmul de viaţă contemporan atât de trepidant.
Asortimentează cu un pic de brânză pentru un supliment de calciu, şi savurează astfel un mic dejun plin de vitamine, minerale, ce te va pregăti pentru arşiţa zilei ce o ai în faţă!

Începând de dimineaţă cu o masă sănătoasă de poţi îndrepta spre servici încărcat cu o stare pozitivă care nu va face altceva decât să te ajute.

M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea