Salată de orez


Ingrediente:
200 g orez salbatic
200 g rosii cherry
1 lingura de rosii uscate
1 dovlecel
4 linguri de porumb conservat
1 ardei gras
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
frunze de busuioc
ulei de masline
sare, piper

Mod de preparare
Pentru început tăiem cubuleţe dovlecelul (curăţat de coajă) şi ardeiul (curăţat şi el de cotor). Tăiem foarte mărunt ceapa şi usturoiul şi le vom pune într-o tigaie în care am încins două linguri cu ulei de măsline.
Dupa 1-2 minute, puneţi cubuleţele de legume si le căliţi împreună 5-8 minute (nu trebuie să se înmoaie). Condimentaţi la final cu sare şi piper după gust.
Între timp, puneţi amestecul de orez la fiert într-o crăticioară cu apă clocotită în care aţi adăugat o linguriţă cu ulei. Amestecaţi mereu să nu se lipească şi lăsaţi doar 12-15 minute.
Strecuraţi orezul şi pune-ţi-l într-un castron. Răsfiraţi-l cu o furculiţă şi lăsaţi-l să se răcească bine.
La final adăugaţi legumele călite, porumbul, roşiile uscate tocate mărunt şi puţin ulei de măsline, sare şi piper după gust. Puneţi salata de orez în vase de o singura porţie şi lăsaţi totul 1-2 ore să se întrepătrundă aromele. Serviţi orezul asezonat cu frunze de busuioc şi roşii cherry tăiate în sferturi.

Notă:
Ca şi alte cereale, orezul este sărac în grăsimi. Conţine o cantitate de proteine, dar mai puţin decât alte cereale. Fiindcă practic nu conţine gluten, este ideal pentru cei ce suferă de boli abdominale (intoleranţă la gluten).

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea