Conopidă pane cu piept de pui şi sos de smântână


Ingrediente:
o conopidă
4 ouă
o ceaşcă de făină
un piept de pui
o legătură de ceapă verde
300 g smântână
3 căţei de usturoi (opţional)
sare, piper, mărar
O lingură cu vârf de unt

Mod de preparare:
Se taie conopida în bucheţele şi se pune într-un vas cu apă pe aragaz, ca să se opărească. Într-un alt vas amestecă cele 4 ouă cu făina până când amestecul e omogen şi adaugă sare şi piper. Pieptul de pui se va tăia în cubuleţe şi se va freca cu puţină sare şi, eventual, un condiment pentru carne de pui. Ceapa verde şi usturoiul se taie mărunt. Pune untul într-o tigaie, iar tigaia la foc mic. Adaugă în tigaie ceapa şi usturoiul. Când se călesc şi devin aurii, adaugă carnea de pui şi lasă totul la foc mic şi acoperit cu un capac. Între timp, conopida s-a fiert şi poate fi strecurată de apă. Bucheţelele de conopidă vor fi trecute prin vasul cu amestecul de ouă şi făină, iar mai apoi introduse într-o altă tigaie cu ulei încins. Ai grijă să întorci bucheţelele pe mai multe părţi, ca să se prăjească uniform. Când sunt gata, pune-le într-un castron pe fundul căruia ai pus în prealabil şerveţele. Ele vor absorbi grăsimea din conopida pane. Când puiul este şi el rumenit, adaugă smântâna şi mărarul tăiat mărunt şi lasă la foc mic timp de două minute. Aşază pe o farfurie sosul de pui cu smântână ca mai apoi peste să pui câteva bucheţele de conopidă. Rezultatul arată delicios la fel cum îi va fi şi gustul!

Notă :
Conopida şi valorile ei nutriţionale : 100 g conopida contine: calorii – 24; proteine – 2,4 g; glucide – 3,5g; fibre – 2,5g; potasiu – 320 mg; magneziu – 15 mg; calciu – 20mg ; vitamina C – 60 mg; vitamina B1 – 0,1 mg; vitamina B2 – 0,1 mg; vitamina B6 – 1,1 mg ; vitamina E – 0,1 mg.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea