Seminţele de in scad colesterolul şi te scapă de kilogramele în plus

Detalii convingătoare

Cura cu seminţe de in, cerută de numeroşi cititori, îţi este oferită acum alături de o reţetă de salată ce te va ajuta să îţi păstrezi energia, vitalitatea şi silueta.
Seminţele de in sunt cea mai bogată sursă vegetală de Omega 3, un antioxidant cunoscut pentru efectele benefice asupra inimii, sistemului osos şi tensiunii arteriale.
Datorită acestor beneficii, seminţele de in constituie o alternativă excelentă la uleiul de peşte şi carnea de somon. În plus, seminţele de in mai au şi avantajul că asigură un aport important de fibre, vitamine (în special cele din complexul B) şi de minerale. Efectele unei diete pe bază de seminţe de in sunt extrem de variate şi se manifestă la scurt timp după începerea tratamentului

Efectele seminţelor de in
Ø Stimulează digestia
Ø Combat constipaţia
Ø Scad colesterolul
Ø Protejează sistemul cardiovascular
Ø Combat oboseala şi stresul
Ø Alungă insomniile

Scad colesterolul şi… kilogramele
Pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus acumulate în vacanţa de iarnă, o alimentaţie cu un aport important cu seminţe de in ajută în curele de slăbire.

Află cum se consumă seminţele de in
Introdu seminţele de in în alimentaţia ta, de cel puţin patru ori pe săptămână.
Consumă-le întregi sau măcinate
Presară-le peste salate: 2-4 linguriţe pe zi ar trebui să îţi asigure un consum echilibrat de acizi graşi esenţiali „pentru slăbire“. Seminţele de in pot fi procurate din magazine naturiste sau în unele supermarketuri.

Trezirea cu seminţe de in
1 lingură de seminţe de in
1 cană de apă caldă

Amestecă-le şi lasă-le aşa peste noapte. Vor deveni o pastă moale şi gelatinoasă.
Dimineaţa bea doar lichidul. Inul va avea un efect calmant asupra stomacului şi intestinelor.

Salată de crudităţi pentru vitalitate

o cantitate mai mare de salată de rucola
1 andivă
8 roşii cherry
2 morcovi daţi pe răzătoare
1 ridiche albă
1 dovlecel
1 tulpină de ţelină
1 lingură de seminţe de in (pot fi măcinate)
2 linguri de seminţe crude de floarea-soarelui sau germeni de floarea-soarelui, seminţe de susan sau de dovleac
1 plic cu seminţe de mărar
suc de lămâie

Clăteşte bine frunzele şi legumele crude, rupe în bucăţi salata de rucola şi andiva. Curăţă ăi taie felii ridichea şi dovlecelul. Taie ţelina în bucăţi mici.Pune frunzele de rucola şi andiva într-un bol mare şi amestecă-le cu celelalte ingrediente. Presară seminţele de in peste salată şi stropeşte-le cu suc de lămâie.

Notă: Alimentele crude sunt bogate în enzime vii, care ajută digestia, asimilarea şi absorbţia vitaminelor, mineralelor, proteinelor şi a altor substanţe nutritive. Aceste enzime descompun grăsimile nedorite, celuloza şi amidonul.
Rucola ajută la producerea energiei.
Roşiile ajută digestia şi scad presiunea sângelui.
Ţelina este bogată în vitamina B – niacinamidă, benefică pentru relaxare, calmare şi un somn mai liniştit.
Dovlecelul ajută la la curăţarea organelor-cheie ale corpului.
Ridichea elimină congestia: eliberează vasele, favorizând un flux liber.
Seminţele de in ajută la producerea de hormoni şi la sănătatea glandelor reproducătoare.
Important
Pe parcursul tratamentului trebuie menţinut un aport adecvat de lichide. În caz contrar pot apărea obstrucţii intestinale.
(M.T.)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea