Sfaturi utile pentru trusa medicală de vară


Un concediu relaxant se poate transforma pe neaşteptate, într-o perioadă plină de griji şi de stres dacă cineva, în special copilul, se îmbolnăveşte. Pentru a preveni acest lucru, pregăteşte-ţi de acasă o trusă medicală de concediu.

Concediul înseamnă o schimbare de mediu pentru copii şi fiecare poate reacţiona diferit la noul program, la schimbările apărute în alimentaţie, la aerul curat de munte sau la excesul de soare de la mare şi de aceea este bine ca părinţii împreună cu medicul pediatru să stabilească o listă de medicamente la care ar putea apela în caz de urgenţă.

1. Stabileşte cu medicul tău ce medicamente să ai cu tine în caz de urgenţă
Înainte de a merge la farmacie, consultă medicul pediatru sau medicul de familie. El ştie cel mai bine istoricul medical al copilului, ştie cum reacţionează acesta la anumite medicamente, care sunt dozele potrivite şi modalităţile de administrare. Informează-te care sunt serviciile disponibile în caz de urgenţă, şi menţine legătura cu medicul pediatru pe durata concediului în cazul în care apar probleme.

2. Nu folosi medicamente rămase în urma tratării altor afecţiuni
Înainte de a pune medicamentele recomandate de medic în trusa de concediu, asigură-te că sunt încă în termenul de garanţie şi că au fost depozitate şi păstrate în condiţii adecvate. Dacă nu eşti sigur de valabilitatea anumitor medicamente, iar aspectul lor este schimbat, cel mai bine este să le arunci pentru că pot fi periculoase. Include în trusă doar acele medicamente despre care ai vorbit cu medicul pediatru şi nu alte medicamente rămase de la tratarea unor afecţiuni din trecut.

3. Depozitează medicamentele la temperaturile indicate pe cutie şi departe de accesul copiilor
În condiţii improprii, medicamentele îşi pierd din eficienţă şi de aceea este important ca părinţii să acorde atenţie la condiţiile de păstrare, fie în maşină, unde temperaturile depăşesc cu mult 22 de grade, fie în camera de hotel. În plus, trusa de concediu trebuie păstrată în locuri unde inaccesibile copilului pentru evitarea intoxicaţiilor accidentale.

4. Asigură-te că ai cantităţi suficiente pentru anumite medicamente/siropuri
Tratamentele sunt eficiente dacă sunt administrate într-o anumită cantitate şi cu o anumită frecvenţă, variabile pe care numai medicul le poate stabili, mai ales în cazul copiilor. Asigură-te că ai dozele de medicament necesare, pentru situaţiile de urgenţă.

5. Pregăteşte-te suplimentar în cazul unor destinaţii exotice
Pentru părinţii care aleg să călătoarească împreună cu copiii într-o destinaţie exotică, trusa medicală nu este suficientă. Ar trebui să discute cu medicul pediatru pentru a vedea dacă sunt necesare anumite vaccinuri sau chiar analize speciale înainte. Copiii nu pot experimenta noutăţi culinare deosebite, iar dacă au rău de maşină sau urcă în avion, nu se vor administra medicamente preventiv decât dacă medicul le recomandă.

Nimeni nu îşi doreşte să plece în concediu ca mai apoi să înceapă să-şi facă griji că ceva nu va merge bine, dar totuşi este foarte important să fim preventivi şi să ne asigurăm că totuşi avem tot ceea ce ne trebuie la îndemână.
(M.T.)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea