Beneficiile tămăduitoare ale Fructului Biblic


Marul este unul dintre cele mai apreciate fructe pe meleagurile noastre, fiind un fruct consumat de om inca din cele mai vechi timpuri. Aprecindu-i gustul si intrebuintarile, omul a inceput apoi sa cultive marul, astfel acest pom fructifer exista si astazi.
Merele sunt fructe care se prezinta sub mai multe tipuri, in functie de zona in care cresc, dar si de noile “rase” rezultate din altoire. Astazi se gasesc multe soiuri de mere pe piata, dintre cele mai apreciate fiind soiul Ionatan.

CE CONTINE UN MAR?
Marul are aproximativ 75 de calorii si este considerat un fruct cu calorii negative in sensul ca organismul nostru consuma mai multe calorii pentru digestia si metabolizarea marului decat propriile sale calorii. De aceea merele nu prea “tin de foame”.
Merele contin vitamine, minerale, oligoelemente, antioxidanti, fibre vegetale si substante active intr-o proportie ideala pentru absorbtia in organismul uman.

Merele sunt de departe cele mai cultivate fructe din tara noastra dar si din lume. Aproape in fiecare gradina romaneasca creste un mar, fructele lui fiind consumate din toamna si pana in primavara urmatoare. Iata cateva lucruri interesante despre aceste fructe:

1 China este cea mai mare producatoare de mere din lume.

2 Exista peste 7.500 de varietati de mere crescute in toata lumea.

3 Potrivitunor statistici, un om consuma circa 65 de mere in decursul a unui an de zile.

4 Potrivit unor descoperiri arheologice, oamenii consumau mere in anul 6.500 i.e.n.

5 In Grecia Antica nuntile depindeau de prinderea unui mar. Astfel, fata ceruta in casatorie prindea marul numai daca accepta cererea.

6 Merele plutesc deasupra apei pentru ca 25% din volumul lor este aer.

7 Cel mai mare mar cules vreodata cantareste 1,4 kg.

8 Un mar de marime medie are circa 80 de calorii.

9 Marul reprezinta o sursa de enzime sanatoase ce ajuta digestia si combate constipatia.

10 Aproape 80% din fibrele din mar sunt solubile si au rolul de a reduce colesterolul. Restul de 20% sunt fibre nesolubile despre care se crede ca ajuta la prevenirea cancerului.

11 Merele contin quercetina, o substanta ce reduce la jumatate riscul de cancer la plamani.

12 Coaja marului este o sursa mai bogata de antioxidanti si fibre in comparatie cu pulpa. Antioxidantii din coaja marului, denumiti fenoli, ajuta la prevenirea unor boli cronicesi te protejeaze de efectele nocive ale soarelui.

13 Merele suprima foamea pentru mai mult timp decat alte gustari fapt care le face o buna alegere in orice dieta.

14 Sucul de mere ataca anumite tipuri de bacterii din organism si are un rol diuretic.

15 In ciuda credintelor populare, in Biblie nu este specificat ca marul ar fi fost “fructul interzis”. Se face referire la “fructul din pomul vietii”, nespecificandu-se numele fructului respectiv. Hugo Van Der Goes a fost primul pictor care, in anul 1470, a pictat „Caderea omului”, infatisand un mar drept „fructul interzis”.

Ce contine un mar:
Apa
Carbohidrati (zaharuri de buna calitate)
Proteine
Foarte putine grasimi, grasimi bune ca omega 3 si omega 6
Vitamina A
Vitamina B1
Vitamina B12
Vitamina C
Vitamina E (cantitatea difera in functie de soiuri)
Vitamina K, o vitaina importanta in coagularea sangelui
Calciu
Fosfor
Magneziu
Sodiu
Potasiu
Fibre vegetale
Antioxidanti
Substante active anticancerigene si care cresc mnitatea

M.T.

 

Un comentariu


  1. Este sigur ca in zona biblica nu au existat mere in acele timpuri.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea